Svet
15 ogledov

Helikopter zažgali, potnike zajeli

Helikopter ameriške vojske Reuters
Helikopter je moral na vzhodu Afganistana pristati zaradi slabega vremena. Talibani izkoristili priložnost in ugrabili potnike na njem.

Talibani sicer trdijo, da so zajeli 11 pripadnikov ameriške vojske. Uradni viri pa navajajo, da je bilo na helikopterju najmanj osem tujcev, večinoma Turkov, in en Afganistanec. Po podatkih lokalnega letalskega prevoznika pa naj bi bilo na krovu sedem Turkov in dva Rusa. 

Talibani so na svoji spletni strani sporočili, da so zajeli 11 tujcev iz ameriške vojske, med njimi dva prevajalca, in da so jih prepeljali na varno. Helikopter so sežgali. Sedaj naj bi jih skušali lokalni plemenski voditelji prepričati, naj jih izpustijo.

Turki ne sodelujejo kot vojaki

Iz sil pod poveljstvom Nata v Afganistanu Isaf so potrdili, da ta civilni helikopter ne sodi v floto mednarodnih sil. Turški vojaki, njihov kontingent šteje 1.850 pripadnikov, delujejo predvsem v Kabulu in ne sodelujejo v bojnih operacijah. Sodelujejo predvsem v patruljah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.