Svet
16 ogledov

"Hillary Clinton je zastrupljena"

Hillary Clinton Profimedias
Ameriški patolog Bennet Omalu ameriški javnosti omenja verjetnost, da je predsedniška kandidatka, ki se sooča z zdravstvenimi težavami, zastrupljena.

Na Twitterju je patolog Bennet Omalu omenil sum, da bi predsedniško kandidatko Hillary Clinton zastrupila bodisi Vladimir Putin bodisi njen protikandidat Donald Trump, poroča Washington Post. Omalu, eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za forenzično patologijo in nevropatologijo, je s svojo teorijo izzval predvsem skeptične reakcije.

Clintonova sicer danes še počiva zaradi pljučnice, jutri pa bo po napovedih nadaljevala svojo predvolilno kampanjo. Na Twitterju je objavila, da se ji stanje izboljšuje.

Po prekinitvi Clintonovi pomagajo drugi demokrati na čelu s predsednikom ZDA Barackom Obamo, ki si je včeraj v Philadelphii močno privoščil njenega republikanskega nasprotnika Donalda Trumpa in medije, poroča STA.

Obama je v Philadelphii zbral okrog sebe mlade in manjšine, torej iste ljudi, ki jih je leta 2008 zbral zato, da porazi Clintonovo v boju za demokratsko predsedniško nominacijo. Tokrat jim je zabičal, naj zanemarijo hrup resničnostnega šova, ki ga zganja Donald Trump, in se zavedo, da je zadeva resna, ter gredo 8. novembra volit Clintonovo, kot bi volili njega.

Obama je publiko zaprosil, naj bo prizanesljiva, ker bo malce udrihal, in dejal, da ni nobene resne primerjave med kandidatoma. Clintonova naj bi bila nepošteno izpostavljena dvojnim standardom, a gre naprej, se bori in skrbi za Američane, čeprav ti tega vedno ne znajo ceniti. Medijsko pokrivanje te najbolj nenavadne kampanje doslej je po Obamovih besedah površno, Trumpu pa nenehno preveč dovoli brez kakšnega resnega izziva.

Na eni strani imaš kandidatko, ki je objavila za desetletja svojih davčnih napovedi, na drugi strani pa kandidata, ki v desetletjih noče objaviti ničesar. Trump hvali Putina kot trdnega voditelja zato, ker napada manjše države, zapira nasprotnike, nadzira medije in poganja ekonomijo v recesijo. To je za Trumpa vzor. Zanj je Amerika prizorišče zločina in upa, da bo prestrašil dovolj ljudi za zmago na volitvah, je med drugim dejal Obama.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 21
  • Avatar praufo
    praufo 09:49 15.september 2016.

    nič posebnega, deluje zdravo za razliko od babnice, ki zmiguje z glavo, kot da jo božjast meče, pa si še to poglej

  • Avatar praufo
    praufo 09:45 15.september 2016.

    sploh nisem trdil, da je rusija komunistična, daleč od tega, sistem se je spremenil, ne vem kaj hočeš povedat, glede trampa, če ne drugega, on je nekaj ustvaril s svojim znanjem, delom in potem tudi denarjem, pa ga ne zagovarjam, ...prikaži več mislim, pa da je mnogo boljša izbira kot tale bolnica, ki že mnogo let služi na precej čuden način, s spletkarjenjem in podobno, seveda preko državnih jasli

  • mph 20:50 14.september 2016.

    Na, poglej si tega primata: http://moski.hudo.com/aktualno/ste-ze-videli-najbolj-butast-nastop-donalda-trumpa-video/