Svet
6 ogledov

Hillary napadla Obamo

Hillary Clinton je končno priznala poraz. Žurnal24 main
Hillary Clinton je načela vprašanje o značaju in iskrenosti svojega protikandidata Baracka Obame, kar je podžgalo boj za predsedniško mesto v ZDA.

Predsedniška kampanja v ZDA se počasi zaostruje. Hillary Clinton je javno pod vprašaj postavila sposobnosti svojega nasprotnika Baracka Obame. Analitiki se bojijo, da se takšna strategija ne bo najbolje obnesla.

Hillary je v Iowi pod vprašaj postavila Obamov značaj in njegovo iskrenost. Iowa je ena od tistih ameriških držav, kjer so napadi na nasprotnike zelo slabo sprejeti. Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo, da je Obama v Iowi v rahli prednosti pred Clintonovo. Podpora med volivkami in delavci mu je zrasla.

Podpora ji je padla
Clintonovi ne kaže dobro niti na državni ravni. Več mesecev je bila prepričljivo na prvem mestu, zdaj pa ji je podpora občutno padla. Svojo obljubo, da ne bo kritizirala svojih demokratskih protikandidatov, je zdaj v Iowi prelomila le en mesec pred tem, ko se bodo volivci odločali, koga bi raje videli na volitvah prihodnje leto.

Obetajo se vroča soočenja med Obamo in Clintonovo, potem ko ga je obtožila zavajanja javnosti. © AFP

 
Vseh napadov s strani Obame in Edwardsa "ne moreš preprosto požreti", je dejala Clintonova in dodala, da je zdaj treba pokazati, kakšne so razlike med kandidati. Obamo je obtožila vzbujanja "lažnih upov" in zavajanja javnosti glede zdravstvene politike.

Odziv iz Obamovega tabora
Bill Burton , Obamov tiskovni predstavnik, je dejal, da gre le še za enega v vrsti napadov, s katerimi želijo nasprotniki omadeževati Obamov ugled. V njegovem štabu so na posebni spletni strani začeli beležiti vse napade s strani Clintonove.

Spor bi lahko prinesel glasove tretjemu kandidatu, Johnu Edwardsu, ki je bil do zdaj glasen kritik Clintonove. V njegovem štabu pa so se zdaj odločili za spremembo taktike, saj se še predobro spomnijo spora leta 2004, ki se je za oba vodilna kandidata v Iowi končal slabo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.