Svet
4845 ogledov

Hiša za ceno ene žemljice

Sassari, Sardinija Profimedias
V katerem grmu tiči zajec?

Bi živeli v slikovitem mestecu v osrednjem delu Sardinije, ker lahko tam kupite hišo za en evro? Župan mesta Ollolai v oglasu, ki je aktualen še do 7. februarja, za ceno enega evra za vsako ponuja 200 zapuščenih kamnitih hiš. 

Hiša za celo ene žemljice

Župan želi pomladiti prebivalstvo mesta. Število prebivalcev se je v zadnjih treh desetletjih prepolovilo. V mestu zdaj živi le še 1300 ljudi, večinoma pari srednjih let. Ker se rodi zelo malo otrok, skuša župan s shemo "hiše za en evro" privabiti mlade družine in ustaviti nadaljnje zmanjševanje števila prebivalcev. En evro v tem kraju stane ena žemljica.

In v katerem grmu tiči zajec?

Vsak kupec se mora zavezati, da bo hišo obnovil v treh letih. Izračunali so, da bi obnova ali dokončanje hiše znašalo okoli 30 tisoč evrov. Obnovljeno hišo lahko proda čez pet let. 

Do konca lanskega leta so že prejeli 120 ponudb, tudi iz ZDA, Avstralije in Rusije. Veliko je drugih rodov družin, ki so nekoč živele v tem kraju, poroča britanski Mail Online, ki dodaja še, da vse tiste, ki jim ne bo uspelo, morda čaka podobna priložnost v številnih drugih krajih, ki izumirajo, kot recimo Montieri v Toskani, Patricia v Laciju in Lecce de Marsi v Abrucih.

*Fotografija je simbolna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.