Svet
3 ogledov

Hiše mu niso pogasili zaradi 54 evrov

Cranick se je sprijaznil z usodo. Z denarjem, ki ga bo dobil od zavarovalnice, s
1/2
Žurnal24 main
Da je denar sveta vladar, dokazuje primer iz ZDA. Gasilci niso pogasili goreče hiše Genu Cranicku, ker ta ni plačal 54 evrov letne pristojbine. Na srečo je imel hišo zavarovano.

Gene Cranick živi na redko poseljenem podeželju okrožja Obion ameriške zvezne države Tennessee. Ker tam nimajo organizirane lokalne gasilske službe, jim lahko na pomoč v primeru požara priskočijo gasilci iz mesta Južni Fulton. A v zameno za to morajo lastniki hiš na tamkajšnjih območjih plačati 54 evrov letne pristojbine.

Cranick je bil na žalost med tistimi, ki pristojbine niso plačali. To pa se mu je po tem, ko je njegov vnuk nehote povzročil požar hiše, zelo maščevalo.

"Niste na naši listi"
Ko je namreč poklical na telefonsko številko za nujne primere 911, se mu, kot poroča ameriški spletni portal MSNBC, gasilci iz Južnega Fultona niso odzvali. "Niste na naši listi," je operater dejal Cranicku. Kljub temu, da je gasilcem zatrdil, da bo takoj plačal letno pristojbino, se ti niso odzvali.

V zavihku VIDEO (vir: Youtube) si oglejte, kako so gasilci opazovali požar in zaradi neplačila pristojbine niso ukrepali.

Gasilci so se sicer prikazali pred njegovo gorečo hišo, a zaradi neplačane pristojbine niso ukrepali.

Osredotočili so se namreč le na zemljišče njegovega soseda, ki je plačal pristojbino in mu varovali imetje.

Gasilci varovali le sosedovo hišo
"Pred mojim zemljiščem so postavili gasilne cevi. Nič mi niso rekli. Stali so poleg mene in gledali, kako gori hiša,"
je dejal Cranick.

Župan mesta Južni Fulton David Crocker je dejal, da gasilci lastnikom zemljišč ne dovolijo plačila na mestu požara, saj bi potem plačevali samo tisti, ki bi jim gorela hiša.

Cranick je tako ostal brez hiše, na srečo pa je sklenil stanovanjsko zavarovanje, tako da si lahko od tam obeta nekaj denarja. "Zavarovalnica mi bo izplačala le toliko, za kolikor sem se zavaroval. A kljub temu ne bom imel dovolj, da bo škoda povrnjena," je še dejal moški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.