Svet
13 ogledov

Hitler dobil kazen za prehitro vožnjo

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Dokumenti dokazujejo, da so Adolfa Hitlerja kaznovali zaradi prehitre vožnje. Krivdo deloma prevalil na svojega šoferja. Ali je kazen tudi plačal, ni znano.

Kazni za prometne prekrške so stare skoraj toliko kot avtomobili sami. Ena pa je romala na naslov samega Adolfa Hitlerja, ki se je poskušal kazni gladko izogniti.

Pravi "divjak": vozil s 55,3 kilometra na uro

V barvarskih arhivih obstajajo dokumenti, da so ga ujeli, ko je divjal na cesti proti Münchnu s svojo mercedesovo limuzino 19. septembra 1931.

Radarjev takrat še niso poznali – hitrost avtomobila sta tako določila dva policista s štoparicama.  Ugotovila sta, da je razdaljo 200 metrov prevozil v 13 sekundah, in izračunala, da je bila njegova povprečna hitrost 55,3 kilometra na uro. To je bilo kar dvakrat več, kot je znašala omejitev na tistem delu ceste, piše Daily Mail.

Prehitro je vozil šofer

O tem, ali je Hitler dejansko plačal kazen, kakšen dokument ne obstaja. Zgodovinarji pa so izbrskali, da je krivdo delno zvalil na svojega šoferja Juliusa Schrecka. Hitler naj bi tako trdil, da ni vozil sam, pač pa je vozniku naročil, naj vozi tako hitro, kolikor lahko, brez pojasnil zakaj.

Zgodovinarji menijo, da se mu je morda v München tako zelo mudilo, ker je le dan prej 23-letna polnečakinja Geli Raubal, v katero je bil noro zaljubljen, v njunem skupnem stanovanju z njegovo pištolo storila samomor.

Pravijo, da ga noben drug dogodek med celo svetovno vojno ni prizadel bolj kot njena smrt.

Komentarjev 1
  • Chilli 22:07 27.september 2011.

    takrat so zgleda policaji še znal računat :))