Svet
227 ogledov

Hitler je bil tudi sam jud

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Nekdanji nacistični voditelj Adolf Hitler je imel tako judovske kot afriške korenine. To razkrivajo rezultati DNK-testov njegovih 39 sorodnikov.

Belgijski novinar Jean-Paul Mulders in zgodovinar Marc Vermeeren sta na začetku leta po večmesečnem preiskovanju izsledila Hitlerjeve sorodnike, med katerimi je bil tudi neki kmet iz Avstrije.

Kromosom haploskupine E1b1b1, ki se je pokazal v njunih vzrocih, je v Zahodni Evropi zelo redek in je pogostejši za Maročane, Alžirce in Tunizijce ter sefardske jude (slednji izvirajo z Iberskega polotoka, leta 1492 pa so bili iz omenjenega območja pregnani).

"Nekdo bi lahko iz teh podatkov sklepal, da je bil Hitler sorodnik tistih, ki jih je ubijal," je dejal Mulders za belgijski časopis Knack. V slednjem so ob tem še zapisali, da je bil DNK-test opravljen po vseh laboratorijskih pravilih.

"To je presenetljiv rezultat," je za britanski časnik Daily Telegraph dejal strokovnjak za genetiko na univerzi v Leuvenu Ronny Decorte. Ob tem je dodal, da Hitlerjev strah pred judi tako ni bil neutemeljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.