Svet
122 ogledov

Hitler s podmornico pobegnil v Argentino?

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Beg Adolfa Hitlerja – knjiga, ki prinaša podroben načrt, kako naj bi Hitler s podmornico pobegnil v Argentino in tam živel vse do leta 1962.

Knjiga Gerrarda Williamsa in Simona Dunstana oporeka večinsko sprejeti trditvi, da je nacistični vodja v berlinskem podzemnem bunkerju 30. aprila 1945 storil samomor. Teorija sicer ni nova, jo pa avtorja v knjigi podrobno razdelata.

Kot trdita avtorja, je Hitler v spremstvu svoje soproge Eve Braun iz Berlina pobegnil po skrivnem tunelu. Na improvizirani vzletni stezi ju je čakalo letalo, s katerim so poleteli proti severu. Hitler naj ne bi hotel pogledati skozi okno, saj ni hotel videti grozot, ki jih je pustil za sabo.

Nikoli več  nazaj

Pristali so na Danskem, od tam so odleteli v Španijo, kjer jim je general Franco priskrbel vse potrebno za pot do Kanarskih otokov. Tam jih je čakala podmornica, s katero so odšli v Argentino.

Argentine ni zapustil nikoli več. Z Evo Braun naj bi imela dve hčerki. Umrl pa naj bi leta 1962, ko je bil star 73 let.

Komentarjev 5
  • Lavdan 07:47 31.oktober 2013.

    Tako se piše zgodovina in potem naj jim kdo verjame. Pravljica na pravljico oz. laž na laž.

  • Andrej Kovačič 00:11 31.oktober 2013.

    od kanarskih otokov do argentine s podmornico? pa ja

  • sprehajalec 23:48 30.oktober 2013.

    Ma ja. Dva Angleža bosta s knjigo zaslužila nekaj denarja, kaj veliko pa ne. Čista Fikcija. Se sploh ne splača komentirat, kako Hitler v nemškem ali neznanem letalu leti čez celo Nemčijo in Francijo, pa varno pristane v Španiji. Prvi ...prikaži več pisci teh teorij so uporabili vsaj bolj realno podmornico.