Svet
18 ogledov

Hitri hrani grozi izgon iz vojaških baz

Ali bo pod zemljo odkrito bogastvo prineslo novo boljše obdobje za Afganistan al Žurnal24 main
Ameriškim restavracijam s hitro hrano v vojaških bazah v Afganistanu se ne piše rožnata prihodnost.

 

Pogled na vojake, ki goltajo hamburgerje in pice, bo v bazah, kot sta Kandahar in Bagram, kmalu stvar preteklosti. "To je vojno območje in ne zabaviščni park,“ je eden od vojaških vodij Micahel Hall pred nekaj časa zapisal v svojem blogu.

Obiskovalec baze je lahko vsak dan namreč priča nadrealističnemu prizoru, ko ameriški vojaki s puškami prek ramen pijejo kavo in jedo čokoladno pecivo, medtem ko njihovi kanadski kolegi igrajo hokej ob spremljavi bobnenja vojaških reaktivcev.

Kar ameriško vojsko pri vsej zadevi moti, je to, da restavracije, kot so Burger King, Pizza Hut in T.G.I. Friday's, porabijo veliko vode, elektrike in logističnega prostora. To otežuje učinkovito vodenje baz ter dostavo streliva, vode in hrane manjšim bazam globoko v sovražnem ozemlju, ki ta sredstva dnevno krvavo potrebujejo.

Koncesije omenjenim restavracija v prihodnosti zato ne bodo podaljševali, manj pa bo tudi uvožene jedače in pijače v pločevinkah in steklenicah ter najnovejših filmov. Nekaterim napovedane spremembe seveda niso všeč, spet drugi se z njimi strinjajo. Še vedno pa bo vojakom na voljo možnost, da pri kuharju zastonj in v velikih količinah naročijo kalamare, ribje palčke in pleskavice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.