Svet
8 ogledov

Hlod zamenjali za krokodila

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Britanske oblasti so spet odprle plaže ob Rokavskem prelivu, potem ko so dobili opozorilo, da tam plava krokodil. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za navaden hlod.

Nekateri plavalci in prebivalci mest ob Rokavskem prelivu na francoski strani so namreč v petek poročali, da v prelivu plava 3,6 metra dolgi krokodil.

Francoske oblasti so zato takoj izdale ukaz o prepovedi plavanja na omenjenem območju, za podoben ukrep pa so se kasneje odločili tudi na britanski strani.

No v soboto pa se je izkazalo, da je bila prepoved plavanja nepotrebna, saj je francoska obalna straža potrdila, da so očividci namesto krokodila videli hlod.

Krokodila je sicer več kot dva dneva iskala policija skupaj z gasilci in vojsko. Oglasili pa so se tudi v bližnjih živalskih vrtovih, saj bi lahko krokodil od tam pobegnil.

V primeru, da bi v Rokavskem prelivu res plaval krokodil, bi bil lahko ta za kopalce po besedah tiskovnega predstavnika britanske organizacije za varovanje živali Jeremie Mariona zelo nevaren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.