Svet
14 ogledov

"Hollande, zlomili bomo tvojo državo"

Džihadist, Islamska država Youtube
Nova video grožnja Islamske države, ki so jo razširili preko Twitterja. Grozijo Franciji oziroma francoskemu predsedniku. Ta se bo nocoj sestal z nemško kanclerko Merklovo, jutri pa še z ruskim predsednikom Putinom.

Na Twitterju je bil včeraj objavljen video, v katerem džihadist Islamske države grozi Franciji in francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu. Pretijo z novimi napadi v državi.

Po napadih na Pariz, ki jih je v petek, 13. novembra izvedla Islamska država in v katerih je umrlo 130 ljudi, je to že druga video grožnja, ki se je pojavila 24 ur po tem, ko so objavili posnetek rušenja Eifflovega stolpa, za katerega so uporabili filmske posnetke.

V novem posnetku džihadist govori: "Hej ti, Francois! Razglasil si vojno, ki je ne moreš zmagati! Obljubil si zmago za svoj narod in zahodne narode, nam pa je zmago obljubil naš stvarnik, naš bog. Prihajamo in uničili bomo tvojo državo!"

V posnetku se na francoskega predsednika moški obrača v francoskem jeziku, posnetek je opremljen z angleškimi podnapisi.


Hollande nocoj večerja z Merklovo

Francoski predsednik Francois Hollande se bo danes v Parizu z nemško kanclerko Angelo Merkel pogovarjal o prizadevanjih za okrepitev boja proti skrajni Islamski državi. Merklova bo Pariz obiskala prvič po najhujših terorističnih napadih v Franciji, s Hollandom pa se bosta sešla na delovni večerji. Kanclerka je Franciji po napadih obljubila "vso podporo", a za zdaj ni pojasnila, kaj naj bi ta obsegala, poroča STA.

Hollande je v zvezi z vse bolj perečimi terorističnimi grožnjami ta teden začel vrsto srečanj na najvišji ravni. V ponedeljek se je sestal z britanskim premierjem Davidom Cameronom in predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, včeraj pa v Washingtonu z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

V četrtek bo Hollande v okviru prizadevanj za odločnejši boj proti džihadistom potoval še v Moskvo na pogovore z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Komentarjev 15
  • Majazmaja 11:39 26.november 2015.

    B. B.: Kakšen stavek je 'Razglasil si vojno, ki je ne moreš zmagati!' V slovenščini poznamo le obliko: 'Razglasil si vojno, V KATERI ne moreš zmagati!'

  • Žurnalček 19:54 25.november 2015.

    Saj ste je že ! Lahko samo nadaljujete in jih držite v stalni pripravljenosti . Komu bo pa še všeč država z izrednimi razmerami ?

  • Avatar mike1968
    mike1968 18:53 25.november 2015.

    http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/150537/teror-v-franciji-sahidi