Svet
65 ogledov

Hollandov frizer zasluži 10 tisočakov mesečno

Francois Hollande Profimedias
Francoze je razburila objava podatka o plači frizerja francoskega predsednika. Višino njegove plače so potrdili tudi v Elizejski palači.

Francoski raziskovalni časnik Le Canard Enchaine navaja, da frizer francoskega predsednika Francoisa Hollanda mesečno zalsuži 9895 evrov. Kot navaja, so to potrdili tudi v Elizejski palači, visoko plačo pa naj bi si frizer prislužil predvsem zaradi velikega števila delovnih ur.

Frizer namreč Hollandu pričesko uredi vsako jutro, vnovič pa pred vsakim javnim nastopom. Tudi ob koncih tedna, če je treba. Frizer predsednika prav tako spremlja na vseh poteh, ki vključujejo najmanj eno nočitev. Poleg plače naj bi bil frizer deležen tudi drugih ugodnosti, kot sta stanovanjski in družinski dodatek.

"Predsedniku je na voljo 24 ur na dan, nikoli ga ne zamenja kdo drug. Zamudil je rojstvo svojih otrok, zlome njihovih rok, njihove operacije...," je za časnik komentirala odvetnica frizerja, ki je znan le kot Olivier B.

Zaprl salon, da bi strigel predsednika

Zaradi služenju predsedniku je frizer zaprl svoj pariški salon, pogodba, ki jo je z Elizejsko palačo sklenil leta 2012, pa velja do konca Hollandovega mandata. Pogodba ga med drugim obvezuje k popolni molčečnosti glede dela in informacij, do katerih bi lahko prišel med njegovim opravljanjem.

Objava pogodbe njegovega frizerja pa je sedaj dvignila kar nekaj prahu, predvsem pa so se zvrstile kritike na račun predsednikovih ekstravagantnih izdatkov. Poslanec desničarske Nacionalne fronte je na Twitterju Hollanda cinično naslovil z njegovo visokostjo, nekateri drugi uporabniki tega omrežja pa so Hollandovo fotografijo opremili z nekaj dramatičnimi pričeskami in zapisom, da bo to frizerju pomagalo zaslužiti plačo.

Spet drugi so se pridušali, da bi lahko s plešastimi kandidati za predsedniški položaj na volitvah prihodnje leto, kot je na primer konservativec Alain Juppe, davkoplačevalci privarčevali kar nekaj denarja.

 

 
Komentarjev 3
  • Božidar Dinič 19:28 15.julij 2016.

    mogoče prijatelček for ever skrivnosti se lepo plačajo

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:53 14.julij 2016.

    Za ta denar bi si lahko izvrstno lasuljo kupil pa še rihtat mu ne bi blo treba las nikol več.

  • blueone 18:53 13.julij 2016.

    Ta ma pa res veliko za frizirat :-)