Svet
9 ogledov

Hollywoodski zvezdniki rešujejo Srbijo

"V svoji zgodovini je imela Škotska mnogo močnejše argumente za neodvisnost. V č Žurnal24 main
V boj za ohranitev ozemeljske celovitosti Srbije in proti neodvisnosti Kosova naj bi se spustila smetana hollywoodskih igralcev.

V srbskih medijih te dni mrgoli zapisov o široki podpori hollywoodskih igralcev njihovi državi in ostremu nasprotovanju neodvisnemu Kosovu, ki naj bi ga izrazili na podelitvi oskarjev 24. februarja. Toda čeprav igralci svoje podpore na glas in uradno niso izrekli, naj bi na čelu podpornikov Srbije stala Sharon Stone in George Clooney. Ta naj bi sicer po poročanju kosovskega časnika Koha Ditori trditve medijev že zanikal. "Pravkar sem govoril z Georgeem in zatrdil je, da nikoli ni dal podobne izjave niti ni nikogar pooblastil, da bi govoril v njegovem imenu," je po elektronski pošti sporočil igralčev agent Stan Rosenfield.

A trditve, da naj bi Clooney in Stonova, ki naj bi se zaradi stališča prihodnjega statusa Kosova srečala celo z več ameriškimi vplivneži, za prihodnji mesec napovedala protest proti neodvisnosti Kosova sredi Hollywooda, ne potihnejo. Igralcema naj bi se pridružila vrsta zvezdnikov, med njimi Richard Gere, Tom Hanks, Robert de Niro, Michael Douglas, Johnny Depp ter celo Angelina Jolie in Brad Pitt. Proti osamosvojitvi pokrajine naj bi se zavzemal celo Sean Connery, velik zagovornik neodvisnosti Škotske.

Zvezdniško nasprotovanje neodvisnemu Kosovu naj bilo posledica vplivnih lobistov v ZDA, ki jih plačujejo srbska vlada in diaspora. Srbska vlada je za promocijo srbskih interesov glede Kosova najela agencijo Barbour, Griffith and Roger, podobno potezo je naredil tudi Srbski nacionalni svet. Srbija za lobiste plača 60.000 dolarjev na mesec, svet pa v povprečju 50.000.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.