Svet
10068 ogledov

Honor 8x: Ima (skoraj) vse, kar imajo veliki.

Honor 8x
1/4
Anže Petkovšek
Blagovna znamka Honor je luč sveta ugledala leta 2013. V pičlih petih letih so dosegli zavidljiv rezultat: Njihove naprave uporablja 120 milijonov ljudi. In to še ni vse, družba raste najhitreje doslej.

Pri Honorju že od prvega telefona, ki so ga dali na trg, dalje poudarjajo, da so njihove naprave namenjene mladim. Nič nenavadnega, glede na to, da so prav mladi tisti, ki star telefon z novim zamenjajo praktično vsako leto.

Z modelom 8x jim je uspelo dizajn naprav iz premijskega pripeljati v spodnjo polovico srednjega razreda. In to z impresivnimi karakteristikami.

Zaslon je velik (6,5 palcev), predstavlja pa kar 91 odstotkov sprednjega dela telefona, rob je torej komaj še viden. Prav gotovo je to eden najvejčjih adutov Hororja 8x, sploh če vaš žep ni dovolj globok za katerega od telefonov iz premium razreda.

Toda ko ga držimo v rokah, uporabnik kljub temu nima občutka, da bi bila naprava prevelika. Brez težave se z njo upravlja z eno roko.

Honor uporablja napredne tehnologije čipa na filmu in patentirano zasnovo antene, da zoži širino spodnje meje na 4,25 mm in doseže 91-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem.

Honor 8x | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kljub temu je razvijalcem uspelo v ohišje uspelo stisniti tudi režo za dodatno micro SD kartico, s katero si lahko prostor za shranjevanje razširite za dodatnih 400 GB. Četudi se odločite za micro SD kartico, je v reži dovolj prostora še za dve SIM kartici.

Telefon je na voljo v črni, modri in rdeči barvi. Pri nekaterih slovenskih spletnih trgovcih za 289 evrov dobite model s 4 GB Rama in 64 GB prostora za shranjevanje, model s 128 GB je 30 evrov dražji. 

1/3
Fotografija posneta s telefonom Honor 8x.

George Zhao, predsednik Honorja, nekakšne spinoff družbe kitajskega Huaweia, je na predstavitvi telefona pred dvema tednoma v Pragi dejal: "Z novim telefonom Honor 8X postavljamo nova merila uspešnosti pri doseganju ravnovesja med vrednostjo, dizajnom in uspešnostjo. Honor 8X ni le lepo utelešenje minimalizma, temveč tudi sled, ki dokazuje, da vodilne značilnosti ne zahtevajo vodilnih cen. Honor 8X presega zahteve potrošnikov tako po ceni, učinkovitosti ali po privlačnem videzu."

Naprava ima dvojno kamero, prvo z 20 milijoni slikovnih pik ter drugo s 16 milijoni pik. Na sprednjem delu telefona je kamera z 2 milijona pikslov.

Fotografije so karakteristikam primerne, uporabniki pa lahko na pomoč pokličejo tudi umetno inteligenco, ki prepozna več kot 500 scenarijev v 22 kategorijah ter optimizira nastavitve in izboljša kakovost fotografij – odvisno od motiva, ki ga uporabniki fotografirajo.

1/3
Fotografija posneta s telefonom Honor 8x.

Tudi baterija, ki se ponaša s kapaciteto 3750mAh, je dobra. Z enim polnjenjem še tako zahtevnih uporabnikov ne bo pustila na cedilu vsaj dva dneva.

Nekaj je tudi pomanjkljivosti, ki smo jim zavoljo ugodne cene, sicer pripravljeni zamižati na eno oko. Pri modelu 8x pogrešamo priključek USB-C (še vedno ima nameščen micro USB). Leta 2018 to nima nikakršnega smisla, celo starejša verzija, torej Honor 8, je imel priključek USB-C, Prenos podatkov preko kabla bo zaradi tega malce počasnješi, prav tako zaradi tega telefon ne omogoča hitrega polnjenja. Malce več pozornosti pa bi lahko pri Honorju namenili tudi zaščiti telefona pred vodo.

 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.