Svet
45 ogledov

Horvatinčić plul z neregistriranim gliserjem

Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu Hrvoje Jelavić/Pixsell
Gliser, s katerim je hrvaški tajkun Tomislav Horvatinčić pred dnevi do smrti povozil dva Italijana, sploh ni bil registriran, kažejo najnovejši podatki iz preiskave.

Čolni, ki so tako kot omenjeno plovilo registrirani za izposojo, morajo biti po hrvaški zakonodaji pregledani enkrat letno, pri čemer se potrdi njihova izpravnost, poroča Novi list. A Horvatinčićeva Santa Marina je bila zadnjič na takšnem pregledu leta 2008. Z njim upravlja istoimensko Horvatinčićevo podjetje.

"Umrla zaradi bahaštva"

Včeraj so v bližini Padove pokopali obe žrtvi nesreče, 63-letnega Francesca Salpietra in 61-letno Marinelde Patelle, ki sta umrla prejšnji teden, potem ko je Horvatinčič z gliserjem pri visoki hitrosti treščil v njuno jadrnico.

27-letni sin Federico je ob krstah svojih staršev v nagovoru dejal, da jima je jadrnica pomenila kot dom in da sta umrla zaradi bahaštva in arogance.

Horvatinčič naj bi sicer po poročanju hrvaških medijev otrokoma umrlih ponudil denarno odškodnino. Sam krivdo zanika, saj naj bi odpovedale komande na čolnu. Federico je po pisanju 24sata preko odvetnice zahteval vpogled v dokumentacijo luške kapitanije glede nesreče.

Danes naj bi bila znana odločitev sodišča glede pritožbe tožilstva, saj je to zahtevalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, medtem ko se je sodišče odločilo za enomesečni pripor zgolj zaradi nevarnosti vplivanja na priče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.