Svet
1569 ogledov

Požar v hotelu, mrtvih vsaj 17 ljudi: Večina žrtev je spala

Indija požar
1/5
Epa
V požaru, ki je danes zjutraj izbruhnil v hotelu v središču indijske prestolnice New Delhi, je umrlo najmanj 17 ljudi, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile lokalne oblasti.

Požar je izbruhnil zgodaj zjutraj v hotelu Arpit Palace v med turisti priljubljenem delu mesta Karol Bagh, kjer so številni hoteli in tržnice.

Ko je izbruhnil požar, je bilo v hotelu s 65 sobami približno 150 ljudi. Gasilci so iz hotela rešili 35 ljudi. Med žrtvami sta tudi ženska in otrok, ki sta se pred ognjenimi zublji skušala rešiti s skokom skozi okno.

"17 ljudi je umrlo, dva sta ranjena in še vedno v bolnišnicah," je dejal predstavnik gasilcev Vipin Kental in dodal, da je požar že pod nadzorom.

"Požar je izbruhnil v zgornjih nadstropij, verjetno zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Ker je bilo zgodaj zjutraj, je večina žrtev spala in umrla zaradi zadušitve," je dejal.

Indija požar | Avtor: Epa Epa

Videoposnetki prič prikazujejo obsežen požar na terasi na vrhu stavbe. Kot je dejal Kental, je v zgornjem nadstropju hotela restavracija, kjer so našli vnetljive plošče iz pleksistekla, s čimer so v hotelu kršili protipožarne varnostne predpise.

Tožilstvo je že sprožilo preiskavo. Odredili so tudi požarni nadzor stavb na območju.

Indija požar | Avtor: Epa Epa

Kot je na Twitterju zapisal minister za zdravje New Delhija Satyendar Jain, so bila očitno kršena pravila, zgradba v katerem je hotel, ima namesto štiri šest nadstropij.

V Indiji so požari, ki zahtevajo številne žrtve, pogosti zaradi slabih protipožarnih varnostnih ukrepov. Decembra lani je v požaru v bolnišnici v Mumbaju umrlo 10 ljudi, več kot 130 pa je bilo poškodovanih.

Indija požar | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.