Svet
2 ogledov

Hotelir kršil pravice prostitutke, ker ji ni oddal sobe

Hotel Metropol Žurnal24 main
Avstralsko sodišče je odločilo, da prepoved lastnika motela, ki prostitutki ni dovolil najeti sobe za opravljanje njenih storitev, krši njene pravice in da gre za nezakonito diskriminacijo.

Lastniki hotelov in motelov so bili doslej prepričani, da lahko sami določajo politiko, komu bodo oddajali svoje prostore, še posebej za opravljanje lastnih storitev. Sodba v prid prostitutki G. K. pa je zdaj to postavila na glavo.

Tožila, ker ji niso hoteli oddati sobe

G. K. se je namreč odločila za tožbo proti motelu v rudarskem mestu Moranbah v avstralski zvezni državi Queensland, ker ji uprava motela ni hotela oddati sobe. Sodišče pa je prisluhnilo njenim argumentom, da gre za diskriminacijo, je povedal odvetnik motela s tremi in pol zvezdicami. Zdaj bo sodišče odločalo še o zahtevi G. K. po odškodnini v višini 30 tisoč avstralskih dolarjev (okoli 25 tisoč evrov).

Obrazložitev še ni znana

Obrazložitev sodbe zaenkrat še ni znana, AP pa navaja, da je najstarejša obrt v Queenslandu legalizirana in da je vsakršna diskriminacija na podlagi spolne aktivnosti oziroma usmeritve zakonsko prepovedana. Prostitucija pa je še posebej v razcvetu v rudarskih mestih, kakršno je Moranbah in kjer je rudarstvo zaradi velikega povpraševanja po surovinah zlasti na Kitajskem v velikem vzponu.

Hotelirji zaskrbljeni

V avstralskem združenju hotelirjev so zaradi sodbe sodišča izrazili zaskrbljenost, prvi mož združenja Richard Munro pa je že napovedal, da bodo poskušali doseči sprejem zakonodaje, ki bo lastnikom hotelov in motelov zagotavljala pravico določiti, koga bodo gostili in koga ne.

Sicer bodo v sobah hotelov lahko začeli delovati tudi frizerji, prostitutke pa si bodo denimo lahko omislile svoj prostor v nakupovalnem centru, je ponazoril Munro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.