Svet
17 ogledov

Hrvaška na slabšem kot Grčija

Sanader_2711_Reuters Žurnal24 main
Mediji so črnogledih napovedi polni že nekaj časa. Zdaj glas povzdignili tudi analitiki: Hrvaška je na robu finančnega zloma.

''Veliko pametneje in finančno bolj upravičeno bi bilo, da za pomoč zaprosimo Mednarodni finančni sklad, kot so to naredili v Srbiji in BiH, vendar ta vlada nima poguma za kaj takega. Grčija konec leta ne bo več ekonomski problem, Hrvaška pa bo postala največji dolžnik v Evropi,'' je zadnja zadolževanja vlade komentiral hrvaški ekonomski analitik Ante Babić.

Opozarjajo, da bodo imele zdajšnje rešitve le kratkoročne učinke – v prihodnosti pa bodo morali najemati še več kreditov, da bodo lahko odplačevali stare kredite. Včeraj rojeni dojenčki so tako na primer zadolženi za 70.980 kun (nekaj več kot 9.748 evrov). Opozarjajo, da sta minister za finance Ivan Šuker in nekdanji premier Ivo Sanader zavajala javnost in nista hotela priznati, kakšna je dejanska situacija, kar bo državo pripeljalo na rob zloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.