Svet
17 ogledov

Hrvaška: nadzor nad plovili

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hrvaška policija bo poostrila nadzor nad hitrostjo plovil zaradi včerajšnjega incidenta pri Zadru, ko so zaradi divjanja jahte nastali dvometrski valovi. Mali cunami je poškodoval tudi Slovenko.

Hrvaška policija je od 1. junija zabeležila že 34 primerov, ko so lastniki plovil divjali ali vozili preblizu obale. Včerajšnji incident, ko je jahta pod poveljstvom 53-letnega Britanca povzročila dvometrske valove, je bil najhujši, zato bodo poostrili nadzor na morju.

Policija sicer še vedno zbira prijave o poškodovanih plovilih, ki so jih visoki valovi butali ob skale, še huje pa je, da se je enako zgodilo tudi ljudem. Večina jo je sicer odnesla le z odrgninami, štirje pa so morali poiskati zdravniško pomoč, med njimi tudi 25-letna ženska iz Rogaške Slatine, ki so ji morali šivati nogo. Ko se je sončila na skali, jo je zalila voda in jo potegnila v morje, kjer se je udarila ob skale. "Medtem ko so me valovi premetavali, se sploh nisem zavedala, kaj se dogaja," je povedala za Večernji list. Počitnice so se zanjo končale, saj se zaradi šivov ne sme kopati.

Policija je Britancu naložila tisoč evrov globe, in kot poudarjajo, so do zdaj kaznovali tudi vseh ostalih 33 razgretežev, ki so jih od 1. junija prijeli pri divjanju po morju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.