Svet
20 ogledov

Hrvaška: nestrpnost se širi na splet

(Foto: Facebook) Žurnal24 main
Nekaj dni po tem, ko je hrvaški biatlonec Jakov Fak sporočil, da bo zaprosil za slovensko državljanstvo, se je bes Hrvatov prenesel na spletne forume in seveda Facebook.

Na Facebooku tako lahko najdete skupino "Jakov Fak – Izdajica", v kateri preko 1.500 članov udriha čez 23-letnega biatlonca iz Mrkopalja oziroma njegove odločitve.

"Hrvaška je samo ena, samo Hrvaško se ljubi, največja čast športniku je, da nastopa za svojo državo! A ti, Jakov, fak off." To je samo en zapis izmed mnogih. Drugi mu jasno sporočajo: "Ne vračaj se več nikoli! Sovražimo te!!!"

Že samo iz dejstva, da je Jakov dolgo kolebal med nastopanjem za Slovenijo in Hrvaško, je razvidno, da je bila odločitev težka. Ko je sedmi sili le sporočil svojo zadnjo besedo, je poudaril: "Sem Hrvat in ostajam Hrvat, imel bom dvojno državljanstvo. Odločitev je bila težka, vendar kariere brez tega koraka ne bi bilo."

Zanimivo, da do Jakovega prihoda na svetovno biatlonsko sceno praktično skoraj noben Hrvat ni poznal te športne discipline. Število Hrvatov, ki se ukvarjajo z biatlonom in smučarskim tekom, bi lahko prešteli skorajda na prste ene roke. A kot kaže, se jih je njegov odhod precej dotaknil, kar mu zdaj sporočajo preko svetovnega spleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.