Svet
16955 ogledov

Hrvaška obala spet v plamenih

Požar na hrvaški obali Pixell
Vremenska napoved ni obetavna.

Malo pred 13. uro je izbruhnil nov požar v Dalmaciji - gori v zaledju Vodic. Gasilcem na tleh pomagajo z zraka gasiti gasilska letala. 

Požar se po navedbah gasilcev iz šibeniško-kninske županije hitro širi, a so ga uspeli omejiti do te mere, da trenutno ne ogroža hiš. 
Okoli 17. ure se je na območju z ognjenimi zublji spopadalo okoli 70 gasilcev. Gašenje otežuje močan veter, gost črn dim je mogoče videti s šibeniške obale.

Na območju je gorelo tudi ponoči, požar je gasilo 32 gasilcev, pogorelo je okoli 20 hektarov trave in nizkega rastlinja.

Malo pred drugo uro je zagorelo tudi na območju Šestanovac - Vukušići - Žeževica med Splitom in Makarsko. Hrvaški Dnevnik poroča, da se z ognjem bori 92 gasilcev.

Gorelo naj bi tudi v bližini naselja, a hiše naj ne bi bile ogrožene.

Vremenske razmere neugodne

Šibeniški Meteo napoveduje sušno obdobje še naprej. "Na žalost ni dneva brez da bi kje gorelo," so zapisali na Facebookovi strani. 

Sprememba vremena, ki je napovedana za vikend in začetek naslednjega tedna bo prinesla močnejši veter, temperature zraka in morja pa se bodo nekoliko ohladile.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Onlytime 21:11 21.avgust 2017.

    Sajj to je noro. To so podtaknjeni požari, ne mi rečt, da se vžiga samo od sebe. Nekdo uživa v uničevanju narave in ljudi.

  • matermila 17:51 16.avgust 2017.

    Moj tastari je vedno rekel,da ima bog dolgo šibo.