Svet
55 ogledov

Hrvaška policija ujela britanskega novinarja The Sun na laži

Potni list Hrvaško notranje ministrstvo
Hrvaška policija je britanskega novinarja The Sun, ki je trdil, da je pot iz Turčije do Pariza prepotoval skupaj z begunci in migranti v šestih in brez dokumentov, ujela na laži.

Včeraj je novinar The Sun Emile Ghessen objavil reportažo o svoji domnevni poti iz turškega Izmirja do Pariza. Novinar, ki je hotel pokazati, kako zlahka naj bi pot opravili teroristi, kot sta na primer pariška samomorilska napadalca, je ob tem trdil, da na večini državnih mej niso preverili niti njegovih osebnih dokumentov.

Tako naj bi bilo tudi na Hrvaškem, kjer naj bi se pregledu izognil tako, da se je na vlaku skril v stranišče. A Hrvaški policisti so danes objavili demanti in kot dokaz, da je novinar lagal, predložili celo kopijo njegovega potnega lista.

Hrvaško notranje ministrstvo je pojasnilo še, da so Emilea Pierrea Ghessena prvič evidentirali 23. novembra ob 14.10 na mejnem prehodu Tovarnik, nato pa še dan kasneje ob 17.20 na zagrebškem letališču, ko se je vkrcal na letalo.

Tako so se kot neresnične izkazale tudi navedbe, da je brez dokumentov z vlakom prečkal tudi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo.

Komentarjev 9
  • Ferluci 18:35 07.december 2015.

    ..in mladine...

  • dragec 14:01 07.december 2015.

    Edino pošteni novinarji so iz NOVE 24TV

  • Ferluci 18:34 06.december 2015.

    The Sun je brezvezen žurnal, ki ga dobiš vsako jutro brezplačno pred vrati skoraj v vsakem hotelu. Najbolj zanimiva je sredina, z barvno fotografijo dobre, diskretno nage mačke. Zato je vsakršno komentiranje kakršnekoli vsebine popolnoma brez veze. Kup neresnic in ...prikaži več 'bombastičnih' novic, podobno kot Žurnal, ki ga tako 'resno' komentiramo.