Svet
43371 ogledov

Hrvaška pomorska policija kaznovala Slovenca, takšna je kazen

Hrvaška plaža Profimedia
Do dogodka je prišlo pri otoku Rab.

Hrvaška pomorska policija je pri otoku Rab zaradi vožnje z gliserjem preblizu obale obravnavala tri moške - enega domačina in dva tujca, od katerih je bil eden Slovenec. Vse tri je kaznovala s po 400 evri globe.

Pri vožnji z gliserjem preblizu obale so zalotili 24-letnega Slovenca, 48-letnega Nemca in 67-letnega Hrvata, so sporočili danes iz liško-senjske policijske uprave.

Pomorski zakonik prepoveduje vožnjo z gliserji manj kot 300 metrov od obale. Kopalcem dovoljuje plavanje do ograde urejene plaže ali sto metrov od obale naravne plaže, potapljači pa morajo na predpisani način označiti kraj potopa.

Denarne kazni za nepravilno vožnjo z gliserji se sicer na Hrvaškem gibljejo med 66 in 1330 evrov.

Odvoz rezervacij s plaže Hrvaška Svet Konec rezervacij na plaži, če hočeš brisačo nazaj, 66 evrov kazni Hrvaška policija Tragično Svet V jezeru se je utopila 18-letnica

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • pravičnik77 16:45 18.julij 2023.

    in prav je tako. glisiranje, dirkanje z vofnimi skuterji ob obali je nevarno. pa ni važno katere države državljan je. Še slovenska pomorska policija naj se spoka preverjat take preseratorje, ker vodni skuter je namenjen samo temu, preseravanju, zganja hrupa, ...prikaži več onesnaževanju obale in zraka.

  • atamama 15:29 18.julij 2023.

    Kot novica je nepomembna informacija. Iz vidika kaznovalne politike v preventivnem smislu pa je ta kazen zelo majhna. Leta nazaj v Medulinu gliser oplazil hrbet plavalcu. Kri in vpitje, voznik gliserja pa še nesramen. Vsi ki menite, da je to ...prikaži večto nič pojdite na YT in si poglejta animacijo.

  • Sašo Čepon 13:37 18.julij 2023.

    Joooj, kakšni nesposobneži ste na Žurnalu... Pa saj ne morem verjet.... Razložite, kako lahko potem potniki pridejo na gliser, če ne sme do obale? Z avijonom? Kazen je dobil zaradi glisiranja preblizu obale, kar tudi slučajno ni isto.