Svet
1027 ogledov

Hrvaška: Poslanca prijeli zaradi domnevnega posilstva

hrvaški sabor Pixsell
Hrvaška policija je prijela nekdanjega boksarja in poslanca HDZ Damira Škara zaradi obtožb za posilstvo, je danes potrdila za hrvaške medije odvetnica ženske, ki je bila žrtev seksualne zlorabe. Škaro, v vlogi predsednika zagrebškega Avtokluba Siget, naj bi posilil eno delavk v največjem hrvaškem avtomobilskem klubu.

Škara naj bi najprej ovadila zdravnica, kateri je žrtev zaupala, da je bila posiljena v prostorih kluba v začetku avgusta. Na to naj bi žrtev, ovadila svojega šefa tudi zaradi groženj, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zagrebške policija ne želi potrditi prijetja niti ovadb s pojasnitvijo, da tovrstne podatke ne objavljajo javno zaradi zaščite žrtev. O podrobnostih ni želel govoriti niti odvetnik 60-letnega Škara.

Hrvaški mediji so poročali, da so policisti drevi prijeli Škara, ko se je pripeljal na Hrvaško iz Bosne in Hercegovine. Škaro ima tudi državljanstvo BiH, kamor se je odpravil sredi avgusta, ko je preko svojih povezav zvedel za ovadbo proti njemu, je poročala hrvaška komercialna televizija Nova TV na svoji spletni strani, ki je tudi v javnosti objavila pričevanje posiljene ženske med napovedjo nove oddaje Preverjeno.

Objavili so tudi pričevanje žrtve, ki je mati dveh otrok. Opisala je, da jo je Škaro napadel s hrbta ter da se ni odzval na njene prošnje naj jo spusti, temveč je nadaljeval s spolno zlorabo. Na koncu je padla v nezavest, navaja Nova TV.

Kot so dodali, naj bi Škaro preko posrednikov ponujal 80.000 evrov žrtvi, da posilstva ne bo prijavila. Hrvaški mediji tudi poročajo, da so za Škara tudi prej govorili, da je "seksualni plenilec", a doslej nobena izmed žrtev ni upala prijaviti njegovih domnevnih spolnih napadov.

Škaro je med svojo uspešno boksarsko kariero v srednji kategoriji osvojil bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu v Renu v ZDA leta 1986 in na olimpijskih igrah v Seulu v Južni Koreji leta 1988. Pred tem je bil dvakratni prvak Balkana ter zlati na mediteranskih igrah. V njegovem športnem življenjepisu navajajo, da je imel 450 borb in jih je izgubil le 12.

Po boksarski karieri se je kot hrvaški vojak udeležil vojne na Hrvaškem. Bil je med utemeljitelji hrvaškega olimpijskega komiteja in tudi predsednik hrvaške boksarske zveze. Med letoma 1996 in 2000 je bil poslanec HDZ v hrvaškem saboru. Predsednik avtokluba Siget je od leta 2004. Znan je tudi kot podjetnik v gostinstvu in gradbeništvu ter eden bolj izpostavljenih članov HDZ v Zagrebu.

Komentarjev 1
  • kapibara 13:44 05.september 2019.

    Nč bat - po informacije, kako in kaj, naj stopi k jankoviĆu..