Svet
6633 ogledov

Hrvaška predsednica že tako dolgo ni vozila avta

Kolinda Grabar Kitarović Epa
Za Kolindo Grabar Kitarović se po porazu na predsedniških volitvah začenja povsem novo obdobje.

Dosedanja predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović že odšteva zadnje ure na Pantovčaku, uradni rezidenci hrvaškega predsednika.

Kot je povedala v poslovilnem intervjuju za Jutarnji list, pa bo zelo dejavna tudi v novem obdobju, ki je pred njo, saj ji je po njenih besedah ostalo še veliko odprtih izzivov. Med drugim mora dokončati doktorat na temo odnosov mednarodne skupnosti do Libije. Obiskala bo hčerko na študiju v ZDA in se več družila s svojimi prijateljicami, ki jih v dosedanji vlogi ni mogla sprejemati in jim kuhati tako pogosto, kot si je želela.

Hrvaška država bo Grabar Kitarovićevi dala na razpolago tajnico in varnostnika, pa tudi osebnega šoferja. Pravi namreč, da si v tem trenutku ne bi upala sesti za volan, saj je nazadnje avto vozila pred desetimi leti. Leta 2011 je v ZDA nastopila službo v Natu in od takrat naprej jo vozijo drugi. 

Brez tujih gostov na slavju Milanovića

Inavguracija novega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića bo v torek. Priprave gredo h koncu, med drugim se je izvedelo, da bo hrvaško himno na svečanosti izvedla Josipa Lisac. Na tokratni inavguraciji ne bo gostov iz tujine, torej tudi iz Slovenije ne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • nothoco 05:29 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:40 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Soffilika
    Soffilika 00:28 17.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com