Svet
8679 ogledov

Hrvaška se poslavlja od gasilca, ki je sinoči umrl na intervenciji

Gasilec Davor Kovačić, ki je umrl med intervencijo 24sata
Med intervencijo zaradi poplav je sinoči v Zagrebu umrl 53-letni gasilec Davor Kovačić, član PGD Kustošija.

"Delali smo v dveh ekipah, Davorja sem dal za vodjo drzge ekipe, saj je bil eden od tistih z največ izkušnjami. Med intervencijo se je zrušil na tla. Kolegi gasilci so takoj začeli z oživljanjem in poklicali reševalce, ki so ga več kot eno uro oživljali, a srce enostavno ni hotelo spet biti," je povedal Darko Baranašić, poveljnik PGD Kustošija.

Za 24sata je spregovorila njegova hči Lucija, ki je tako kot njena dva brata šla po očetovih gasilskih stopinjah. "Ni bilo težave, ki je oče ne bi znal ali mogel rešiti, v družini ali drugje. Takšen je bil, vedno pripravljen priskočiti na pomoč, podnevi ali ponoči iti na teren in pomagati ljudem v stiski," pravi 24-letna Lucija Kovačić. Njenega očeta je med intervencijo, kot kaže, izdalo srce.

"Ne vemo še, kaj se je zgodilo, kot kaže je šlo za srce, čeprav je bl le dan pred tem z mamo pri zdravniku, ki je tudi njemu, ko je bil že tam, izmeril krvni pritisk in sladkor, vse je bilo v redu, zdravnik mu je rekel, da je kot mlad fant," pravi Lucija. Njen oče je bil od malega pri gasilcih, tako kot sta ona, njen brat Luka in najmlajši Filip (19), ki je nedavno opravil gasilski izpit.

"Oče je bil povsod, v Gunji, ko je bil poplava, gasil je požare v Dalmaciji, v Zagrebu je vsak dan sodeloval pri sanaciji posledic potresa, bil je neumoren," pravi Lucija.

"Nocoj nas je med intervencijo črpanja vode iz kleti zapustil naš član in veliki prijatelj. Nažalost njegovo srce ni zdržalo tega, kar je bila zanj sicer rutina. Bil je na nešteto intervencijah … Vsi, ki smo ga poznalo, vemo, kdo je bil in koliko je imel ras gasilstvo," so sporočili iz PGD Kustošija.

Sožalje so izrekli tudi predsednik Hrvaške Zoran Milanović in premier Andrej Plenković ter zagrebški župan Milan Bandić.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mihatirs 07:14 26.julij 2020.

    pa kaj ste vi ratal hrvaški portal da je vsaka druga novica za hrvaško, corona, poplave, umrl ta umrl un...kot da ne obstajajo druge države