Svet
87 ogledov

Hrvaška: tudi po 200 evrov za prevoz s trajektom

trajekt Hrvaska Goran Kovačić/Pixsell
Cene vozovnic za trajekte bodo na Hrvaškem od jutri dražje za 20 odstotkov. Štiričlanska družina z avtom bo tako za prevoz plačala tudi po 200 evrov. Otočani: To bo prizadelo turizem.

Od jutri pa vse do 1. septembra velja 20-odstotno zvišanje cen za vse trajekte, ladje in katamarane Jadrolinije, poroča 24sata. Čeprav podražitev ne bo veljala za prebivalce hrvaških otokov, pa so ti vseeno ogorčeni, saj menijo, da se bodo turisti zdaj zaradi večjih stroškov otokom izogibali.

"S takšno podražitvijo je postal prevoz dražji od namestitve. Na nekaterih linijah na dalmatinske otoke bo morala štiričlanska družina z avtom plačati 200 evrov," opozarja predsednik Združenja otočanov Denis Barić.

Ministrstvu za turizem predlaga, naj hrvaška turistična skupnost sofinancira prevoze na otoke. Opozarja, da bo podražitev prizadela tudi tiste, ki imajo sicer stalno prebivališče na kopnem, vendar čez vikende odhajajo na otoke, kjer imajo obdelovalno zemljo.

Komentarjev 2
  • Skippy 02:44 01.junij 2012.

    Koliko ljudi pa se z avtodomom pelje na Lastovo? Split-Korčula pa se tudi lahko izognete in se na Korčulo pripeljete skoraj zastonj.

  • ghz891 22:12 31.maj 2012.

    Saj nimamo samo enega soseda z morjem :)