Svet
68751 ogledov

Hrvaška: Vse je dražje, sladoleda praktično ni pod tremi evri, pa še kradejo!

Sladoled
1/7
Profimedia
Kritik na račun velikih podražitev, ki smo jim ob začetku letošnje poletne turistične sezone priča na Hrvaškem, ni videti konca. Zdaj so se na noge dvignili še Čehi.

Čehi obožujejo Jadran, zadnja leta turistične agencije organizirajo posebne vlake, da bi turistom olajšali pot na Hrvaško. Letos češki mediji niso prizanesljivi do Hrvatov.

Eden najbolj branih čeških portalov Novinky.cz je objavil več člankov o navezanosti Čehov na Jadransko obalo. Nekateri turisti se tja vračajo že 20 in več let, z domačini pa so praktično prijatelji.

Turiste češki mediji letos opozarjajo na podražitve hrane in namestitve. "Kroglica sladoleda stane tri evre, ponekod ob morju tudi štiri," navajajo še enega od primerov. Pišejo tudi, da vlečna služba za avtomobile dražja, kot v sosednji Italiji. Voznikom zato svetujejo, naj pred odhodom na pot dobro preverijo, kaj vse jim vključuje zavarovalna polica.

Sladoled | Avtor: Profimedia Profimedia

V enem od člankov so zapisali tudi, da so pogostejše kot pretekla leta tudi kraje na plažah.

Konec junija je hrvaška policija največ tatvin zabeležila na kvarnerskih plažah. Žrtve so bili predvsem turisti iz Slovenije, Italije, Madžarske in Nemčije. Češki mediji zato svoje državljane opozarjajo, naj na plažo ne nosijo dragocenih predmetov.

Plaža Brisače na plaži | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivi so tudi komentarji, ki so jih pod člankom, ki ga je povzel hrvaški portal 24 sata, zapisali bralci. "Živim in delam v Nemčiji, pa se mi zdi ob prihodu v domovino vse drago. Kako mora biti šele Hrvatom," je zapisal eden. Drugi je zapisal, da živi in dela na območju Opatije: "Kar se dogaja, je neresnično. Mislim, da bi morali biti odgovorni v turističnem sektorju za to kaznovani in da se nam turizem naslednje leto maščuje. Morda se bodo po tem stvari vendarle postavile na pravo mesto." Naslednja uporabnica pa je dodala: "Niti ni tako velika težava, da so cene podivjale, pač pa to, kaj za to ceno dobiš. Jaz se letos odpravljam v Turčijo, kjer te za manj denarja na plaži še zmasirajo, v restavracijah je hrana veliko boljša, pa še gostinci so prijazni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • schtayerz 14:50 09.julij 2023.

    Ah, daj noooo...sladoled smo cel teden kupovali po 1,5 EUR za kepo...pa še zelo dober je bil!!! V večjem mestu pa 1,8 EUR!

  • bobubob 19:14 07.julij 2023.

    Pomoč tja, pomoč sem, tiskarna tiska, Evropa pa veselo vriska. Kaj bo, ko pride k nam še ameriška ulična demokracija. Ploskali bomo, ker bodo ploskali tudi drugi. Bog ne daj, da kdo ne bi ploskal! Tako je, ko vladajo norci, ...prikaži več, pametni pa norijo....

  • sandi76 08:51 05.julij 2023.

    Hrvatje se uspešno trudijo odgnati turiste. Če v zanikrnem lokalu plačaš pivo po 4,9 eur in ga dobiš v plastičnem kozarcu, je z njimi nekaj hudo narobe.