Svet
20 ogledov

Hrvaška: virus Zahodnega Nila pri človeku

komar 1108 325 Žurnal24 main
Na Hrvaškem imajo prvi primer človeka, ki je zbolel zaradi virusa Zahodnega Nila. Do zdaj se je ta pri sosedih pojavljal le pri živalih.

Testi so potrdili, da gre za okužbo z virusom Zahodnega Nila pri 65-letnem moškem, ta ima vnetje možganske ovojnice. Njegovo stanje je zelo resno, vendar ni v življenjski nevarnosti, poroča 24sata.hr.

Zdravniki menijo, da se je moški okužil v Srbiji, kjer je bil nekaj časa. "Oboleli se trenutno zdravi na oddelku za nalezljive bolezni v splošni bolnišnici v Slavonskem Brodu. Stanje je zelo resno, vendar ni v življenjski nevarnosti," pravi direktor bolnišnice Milan Bitunjac.

Brez panike

Minister za zdravje Rajko Ostojić svari, da ni treba zagnati panike zaradi prvega primera virusa Zahodnega Nila pri človeku na Hrvaškem, saj se ne prenaša, poleg tega pa so vzpostavili štab za preprečevanje epidemije virusa v županijah ob Donavi in Savi. Do zdaj so pri sosedih virus našli le pri živalih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.