Svet
21 ogledov

Hrvaška vlada se je zbala sindikatov

Med podpisniki peticije za referendum je tudi prvo ime hrvaške estrade, pevka Se Žurnal24 main
Hrvaška vlada se je ustrašila sindikatov, ki grozijo z referendumom proti spornemu zakonu o delu, in predlog umaknila s saborske procedure.

"Zakon o delu je umaknjen iz procedure, ker ne želimo ničesar sprejeti na silo, saj bi bilo v tem trenutku to kontraproduktivno," je po poročanju hrvaškega Večernjega lista na današnjem srečanju v Otočcu izjavila hrvaška premierka Jadranka Kosor, potem ko so že včeraj nekateri mediji špekulirali o umaknitvi spornega predloga sprememb omenjenega zakona, za katerega so sindikati že zbrali zadostno število podpisov za referednum. "Ne gre za nenadno odločitev, še enkrat se želimo vsesti s sindikati  za skupno mizo in obnoviti pogovore o zakonu o delu, ki ga je potrebno spremeniti."

Izvedbe referenduma, ki bi državo stal okoli 23 milijonov evrov, tako, kot vse kaže, ne bo. Vlada je naredila korak nazaj, kljub temu, da je še v četrtek trdila, da je večina od 815.826 zbranih podpisov neveljavnih. Minister za javno upravo Davorin Mlakar je včerej povedal, da so ugotovili, da 92.229 podpisanih oseb sploh nima volilne pravice, 356.358 pa se jih je podpisalo v krajih, v katerih niso prijavljeni kot volivci. Nespornih naj bi bilo približno 300.000 podpisov, za razpis referenduma pa bi jih morali zbrati približno 450.000 oziroma deset odstotkov vseh volilcev. Med podpisniki je tudi znano ime hrvaške estrade, pevka Severina. "To delam za svojo mamo," je po poročanju hrvaških medijev takrat dejala Severina, ponosna na svojo delavsko družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.