Svet
6647 ogledov

Novi podatki o okužbah s Hrvaške

Hrvaška plaža
Na Hrvaškem so včeraj s 1256 testi odkrili 41 novih primerov covida-19. Včeraj jih je bilo le 24.

Trenutno je na Hrvaškem 749 aktivnih primerov, kar pomeni, da imajo le še 18,4 aktivne okužbe na sto tisoč prebivalcev.

Vodja strokovne skupine Bojana Beović je danes na novinarski konferenci zanikala govorice, da naj bi vlada po 15. avgustu zaprla mejo s Hrvaško.

Na Hrvaškem so predvsem veseli informacij iz glavnega mesta, kjer so v zadnjih 24-tih urah zabeležili dva nova primera okužbe. Še vedno imajo sicer 176 aktivnih primerov, 417 ljudi je v samoizolaciji. Vodja tamkajšnjega zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar je komentiral, da gre za zelo vzpodbudne številke. 

V zadnjih 24-tih uraj je bilo na območju Istrske županije opravljenih 181 testov na novi koronavirus, trije so se izkazali za pozitivne. Pri dveh osebah je šlo za bližnji kontakt z obolelo osebo. Ena od novih okuženih je oskrbovanka doma za ostarele v Pulju.

Na območju Šibeniško-kninske županije imajo šest novih okužb, trije od teh so bili v samoizolaciji kot kontakti obolelih oseb.

V Dubrovniško-neretvanski županiji imajo štiri nove primere, mlajša ženska iz Župe dubrovačke in moški z bivališčem v Bosni in Hercegovini naj bi se okužila v Bosni, za mlajša moška iz Dubrovnika in Metkovića pa še ugotavljajo, kje sta se okužila. 

V Osješko-baranjski županiji so zabeležili dva nova primera, ena oseba je umrla.

V Vukovarsko-sremski županiji imajo dve novi okužbi, na območju Zadarske županije eno. Gre za žensko s stalnim prebivališčem v Zagrbu, kjer bo tudi preživela karanteno, so sporočili pristojni.

Na območju Ličko-senjske županije so se medtem pohvalili, da že 20-ti dan zapored ne beležijo novih okužb.

Več sledi ...

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Spremenjene razmere na hrvaški obali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Lattitessa
    Lattitessa 00:46 29.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Guy_Fawkes 13:54 28.julij 2020.

    Novinarji......kaj vi resno mislite,da so to realne in iskrene informacije,ki jih Hrvati zadnje 3 dni dajejo v javnost??? Se sami Hrvati ne verjamejo svojem STOŽERU in obtozujejo svojo vlado,da jim laze o stevilkah in da namerno ¨zmanjsujejo stevilo okuzenih,da bi ...prikaži veči izpadli boljsi pri vsej EVROPSKI UNIJI! Poglejte malo komentarje na index.hr,24 sata.hr itd......vsi hrvaski drzavljani vidijo kaj se dogaja trenutno pri njih......LAŽI,MANIPULACIJE ITD!