Svet > Hrvaška
61 ogledov

Ameriška blogerka navdušena nad Hrvaško

Kamenjak, Hrvaška Shutterstock
Roslyn Kent je Američanom svetovala kar nekaj hrvaških destinacij ...

Sosednja Hrvaška je v tem času zelo popularna tema v tujuh medijih, saj se številni prav zdaj odločajo, kam letos na dopust. Blogerka ameriškega Huffington Posta je predstavila Hrvaško kot naslednjo veliko turistično destinacijo za tiste, ki iščejo "čudovito mešanico avanture, sonca in morja."

V članku z naslovom "Raziskovanje na Jadranu: Vodnik po najbolj čuvanih hrvaških skrivnostih" je Roslyn Kent navedla kar nekaj hrvaških krajev, ki jih svetuje za obisk.

Kentova meni, da je na Hrvaškem veliko krajev, ki si jih je treba nujno ogledati, eno je po njeni oceni Vis. "Ko boste na Visu, obvezno obiščite Stončico in Stinivo in poskusite dobro domače vino," svetuje.

Otok Vis | Avtor: Profimedias Profimedias

 

Plaži na Hvaru

Med najbolj varovane skrivnosti je uvrstila tudi dve plaži na otoku Hvaru: Dubovico in Zarače, ki ju je po njenih besedah najbolje obiskati z motorjem ali kolesom, če prebivate v mestu Hvaru.

Na njenem seznamu je tudi Omiš, ki ga je razglasila za enega najboljših krajev za tiste, ki iščejo avanturo: "Lahko preiskusite rafting na Cetinu ali adrenalinski spust iz vrhov dreves."

Kentova omenja tudi Kamenjak v Puli, posebej je navdušena nad skokom s pečine in obiskom lepega zaliva Svetega Nikolaja.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 16:08 04.april 2016.

    Hrvaška je v EU in ima največ rasizma ter ustaškega nacionalizma, kjer izginjajo tuji turisti ali pa so tepeni, slabo postreženi in verbalno napadeni ker so slovenci, srbi, rusi in tako naprej. Kdaj bo na hrvaškem resnično prišel v veljavo ...prikaži več evropski zakon, ki bo kršitelje kaznoval ne pa da se celo njihova policija smeje in stoji na strani svojih državljanov, turisti pa odhajajo.Prehitro so te hrčki prišli v evropo z njihovim pro-ustaškim hdz-jem na čelu. Sramota.