Svet > Hrvaška
16 ogledov

Hrvaška bo razvijala tematske plaže

starši plaža družina Shutterstock
Hrvaški minister za turizem Darko Lorencin je na včerajšnji novinarski konferenci napovedal, da sosedje uvajajo tematske plaže.

Hrvaška uvaja novi Nacionalni program upravljanja in urejanja morskih plaž. Kot je napovedal minister za turizem Darko Lorencin, bodo na ta način razbremenili obstoječe plaže in gostom poslali jasno sporočilo o resursih, s katerimi razpolagajo na določenem območju.

Zavedamo se, da sonce in morje trenutno predstavljata osnovni turistični proizvod, ki ga ponuja hrvaški turizem. Za našo konkurenčnost je poglavitnega pomena, da naredimo korak naprej,” je poudaril Lorencin. Dodal je, da bodo v prvi vrsti uredili in primerno opremili plaže ob morju, piše Jutarnji list.

Vprihodnje se boste tako pred odhodom na hrvaško morje lahko odločali med plažami za družine z otroki, tako imenovane urbane promenadne plaže, plaže z zabavno vsebino za mlade, romantične plaže, plaže s športno in adrenalinsko ponudbo, plaže za surferje, za potapljače, plaže za pse, eko plaže in hotelske plaže.

Projekt ureditve tematskih plaž naj bi trajal dve leti, v njem bodo sodelovale tudi priobalne županije. Te se bodo same odločale, katero vrsto tematskih plaž bodo razvijale na svojem območju. 

Komentarjev 9
  • mirko 18:43 05.februar 2015.

    Točno, Punta križ se je imenovala. Naj se že enkrat odločijo, ali jih bodo zapirali ali odpirali.

  • mirko 18:41 05.februar 2015.

    Kaj pa če bi jo pimenovali Vukovar ali Srebrenica in bi prikazovali kako Srbi koljejo Hvate in Bosance ?! Idiot !!! A si ti mogoče UDBOVSKI pankrt ?!

  • YaKo 17:41 05.februar 2015.

    Saj so že imeli tematsko plažo pri Rovinu, pa je bila cela panika ?!