Svet > Hrvaška
264 ogledov

Hrvaška Sahara: Hrvati kupujejo kamele

Google google+
Mesto Đurđevac kupuje enogrbe kamele, namestiti jih nameravajo v geografsko-botanični rezervat Đurđevški peski, znan kot hrvaška Sahara. Z enogrbimi kamelami bodo privabljali turiste,

Kamele, stare med pet in devet let, mestne oblasti Đurđevca kupujejo od danskih rejcev, cena ene pa pa naj bi znašala okoli tri tisoč evrov. Drag je tako predvsem transport, ki za eno posamezno žival stane tudi pet tisoč evrov.

Župan mesta Željko Lacković je za STA povedal,da bodo za kamele skrbeli v lokalnem konjeniškem klubu, kjer se že pripravljajo na njihov prihod, kmalu pa računajo tudi na ustrezna veterinarska dovoljenja in privolitev rezervata. 

Kupili bodo samici in samca, ki so vajeni jahanja, jahanje kamel bo po županovih besedah tako nova hrvaška turistična atrakcija.

Kamele naj bi prispele junija pred največjim letnim dogodkom, s katerim tamkajšnji prebivalci obeležijo legendarne obrambe Đurđevca pred Turki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.