Svet > Hrvaška
337 ogledov

Izračuni poti za priljubljene hrvaške destinacije

Baška, Krk, Hrvaška Shutterstock
Ali veste, koliko bi odšteli za pot na Krk, v Split, Reko in Pulj?

Večini Slovencev so dobro znane poti do hrvaških dopustniških krajev. Kljub temu smo za vas na strani AMZS za načrtovanje poti preverili kilometre in denar, ki bi ga porabili za pot v nekatere priljubljene hrvaške kraje.

Za gorivo smo izbrali dizel. Cena goriva je sicer le informativna in preračunana v evre po tečaju banke Slovenije in za naše izračune znaša 1,02 evra na liter. Predpostavljali smo, da vozilo porabi sedem litrov na kilometer.

V stroških tudi cestnina 

Iz Ljubljane do Pulja bi po poti skozi Šalaro prevozili 203 kilometre. Samo za gorivo bi v eno smer porabili 14,49 evrov, za avtocesto Umag – Kanfanar – Pula bi plačali 5,75 evrov.

arena pula hokej spektakel | Avtor: Grega Prebil Grega Prebil

Če bi se iz Ljubljane do Splita odpravili čez Metliko in Bosiljevo, bi prevozili 468 kilometrov, za gorivo bi v eno smer porabili 33,42 evra, za avtocesto Netretić – Bosiljevo – Sveti Rok – Dugopolje pa bi plačali 20,05 evrov.

Split | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Če bi želeli na Krk skozi Ilirsko Bistrico, bi prevozili 158 kilometrov, za gorivo bi plačali 11,28 evrov, za avtocesto in most skupno 5,75 evrov.

Krk | Avtor: EPA EPA

Iz Ljublajne do Reke je le 115 kilometrov, strošek goriva bi bil 8,21 evrov, za avtocesto pa bi plačali 1,07 evra.

Reka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
 

Komentarjev 3
  • matermila 09:08 04.junij 2016.

    Predpostavljali smo, da vozilo porabi sedem litrov na kilometer.EJ,TALE AVTO PA DOSTI PIJE.

  • jozicamurn 16:46 15.maj 2016.

    Zakaj slovenci rinete v to nacionalistično fašistično ustaško tvorbo od hrčkov?Veliko lepše in za manj denarja oz. za isti denar 5x lepši užitek bi imeli naprimer v Grčiji ali kjerkoli drugje, kjer te lepo sprejmejo kot turista, ne pa ...prikaži več da ti še poškodujejo avto zraven in podobno. A je toliko težko iti stran na morje malo dlje in dati 100 eur več za gorivo? Pa več date tem trajektarjem hrvaškim in pa za avtocesto ter za parking dol Vas nategujejo. Veliko čehov, slovakov sem slišala reči "Za hrvate bi bilo najbolje, da mi njim kar pošljemo gotovino in da sploh ne pridemo na morje! Nevljudni in nacionalisti so brez prave turistične ponudbe in predragi povsod! Nas več ne vidijo!". Zgledujte se po njih.

  • Ferluci 19:50 10.maj 2016.

    Brez veze.