Svet > Hrvaška
502 ogledov

Najlepša plaža v Evropi je na Visu

Plaža Siniva Žurnal24 main
Potem ko je Zagreb lani prejel priznanje kot najboljše evropsko mesto za obisk med božičnimi in novoletnimi prazniki, februarja letos Zadar za najboljše evropsko turistično mesto, je plaža Stiniva dobila še največ glasov med evropskimi plažami.

Uporabniki spletne strani European Best Destination so lahko zbirali med tristo evropskimi plažami, za dve tretjini od njih, je bila prav Stiniva najlepša, skoraj skoraj devetdeset odstotkov pa jo je uvrstilo med 15 najlepših v Evropi.

Majhna plaža je v glasovanju premagala razvpiti španski plaži Tossa de mar in Concha ter plaži na portugalskem otoku Berlanga in Cala Accariano na otoku Lavezzi nedaleč od Korzike.

Na portalu so zapisali, da je Stiniva idilična zaradi kopanja v kristalno čistem morju. Kot menijo, se plaža vtisne v spomin, ki ga nič ne more izbrisati.

Gre za eno manjših plaž na Visu, ki leži na južni strani otoka. Znana je po tem, da jo z morske strani zapirata visoki steni, med katerima je le nekaj metrov širok prehod za plavalce ali čolne. Stene zagotavljajo tudi veliko sence v popoldanskih urah. S kopenske strani je do plaže 20 minut hoje po ozki stezi.

Komentarjev 1
  • Aljoša Roškar 19:54 20.april 2016.

    A to pa ne bi dodali, da je znana tudi potem, da je nekdaj vsako leto (mogoče še zdaj, nisem prepričan, zato sem napisal nekdaj), sem prihajal princ Harry iz angleške kraljeve družine na oddih? Tisti dan so imeli vsi ...prikaži več gostje, ki so bili tukaj, kot tudi domačini, zastonj hrano in pijačo, seveda na račun njega.