Svet > Hrvaška
623 ogledov

Najlepše hrvaške nudistične plaže

plaža Shutterstock
Hrvaška je znana po lepih nudističnih plažah, CNN je otok Rab označil celo kot naj otok za nudiste.

Za obisk nudistične plaže se odločajo mnogi, večinoma pri tem tudi ostanejo in jih kar naprej vleče na nudistične plaže. To sploh ni presenetljivo, saj se nudisti počutijo bolj svobodne, samozavestne in se v svoji koži praviloma bolje počutijo. Med nudisti golote ne dojemamo kot nekaj neprimernega, med njimi se znebimo občutka krivde in sramu ter spoznamo, da je golo telo nekaj naravnega in lepega. 

Hrvaška je znana po dolgih kilometrih lepih in raznolikih plaž z bistrim morjem. Ne manjkajo pa niti čudovite plaže za nudiste. Za vas smo s pomočjo hrvaških turističnih portalov izbrali nekaj najlepših. Preden odkrivate nove plaže je dobro vedeti, kaj pomeni viseča modra zastava. Modra barva je namreč osnova projekta Modra zastava, katerega cilj je varovanje čistoče morja in obale. Modra zastava na plažah in v marinah dokazuje čisto morje, kakovostne storitve in opremo.

Nudistične plaže 

V Rovinju je plaža z modro zastavo Crveni Otok, kjer so na voljo tudi ležalniki, tuši, slačilnice, kisok, toaleta, restavracija, bar in trgovina. Tu imate veliko možnosti za aktivnosti kot so odbojka na mivki, izposoja pedalinov, smučanje na vodi, tenis, mini golf in podobno. V Punatu je plaža z modro zastavo Konobe, ki je idealna družinska plaža, ki je prav tako dobro opremljena s tuši, slačilnicami in podobnim. Tudi tu je možnosti za aktivnosti veliko, zato jo obišče veliko mladih.

Lepo urejene in zelo obiskane so tudi plaže Koversada v Vrsarju, plaža Savudrija, plaža Sol Polynesia v Umagu in plaža Valalta v Rovinju. Zelo privlačne so plaže na Kvarnerskih otokih, nedolgo nazaj je bil hrvaški otok Rab na CNN-u označen celo kot naj otok za nudiste. Na plaži Kandarola se je leta 1936 gol kopal že angleški kralj Edvard VIII, zelo priljubljene so plaže v Loparju: Stolac, Ciganka in Sahara.  Na Cresu sta priljubljeni plaži Baldarin in Kovačine, na Lošinju je plaža Vespera, na Krku pa sta poleg plaže Konobe tudi plaži Bunculuka in Njivice. Na Pagu lahko nudisti dopustujejo v delu kampa Straško v Novalji in v delu kampa Šimuni.

Med nudisti je priljubljen Hvar, veliko majhnih in ljubkih nudističnih plaž je namreč na Peklenskih otočkih, ki jih lahko obiščemo s čolnom. Na Braču je priljubljena nudistična plaža Paklina in velja za eno najlepših Hrvaških plaž. Čudovito nudistično plažo ponuja tudi tako imenovani otok ljubezni – Proizd.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.