Svet > Hrvaška
88 ogledov

Svetilničarji so jih prepustili turistom, ki iščejo mir

Svetilnik Korykira Profimedias
Hrvaški svetilničarji so jih prepustili turistom, ki iščejo mir. Svetilnik je vse bolj priljubljena, vendar draga dopustniška destinacija.

Na Hrvaškem jih je kar nekaj, najbližje Sloveniji je na primer svetilnik, ki je hkrati tudi najstarejši na Jadranu in se nahaja v Savudriji. 

Po pravi mir pa bo vendarle treba nekoliko dalje, prvi Sloveniji najbližji svetilnik na samem je namreč na Sv. Ivanu, na majhnem otočku pred Rovinjem, do katerega je mogoče le s čolnom.

Svetilnik na Sv. Ivan | Avtor: Profimedias Profimedias

Airbnb ponuja svetilnik pri Pelješcu

Ta vedno bolj popularna popotniška stran z največjo ponudbo zasebnih nastanitev, poleg načina bivanja na potovanjih, na svojih spletnih ponuja tudi nekonvecionalne počitniške destinacije.  

Ker popotniki z njihovo pomočjo izkusijo tudi trendovska bivališča (bivanje v žogi, v gondoli, v starih gradovih itd.), na svoji spetni strani sedaj ponujajo tudi hrvaški rustikalni svetilnik Korkyra.

Svetillnik, ko so ga svetilničarji z razvojem modernih tehnologi lahko prepustili turistom, je bil zgrajen leta 1871 in se nahaja ob južnem delu polotoka Pelješac, na otoku Sestrica Vela, ki se razteza na 9125 kvadratnih metrih. Za pomorce: otok je odaljen 15 navtičnih milj južno od Zadra.

Svetilnik Korykira | Avtor: Airnb Airnb

Je edina stavba na otoku, zato ponuja pravo oazo miru, mirno uživanje na soncu, morje, potapljanje in ves potreben komfort. 

Kot so za zapisali na Airbnb, so svetilnik leta 2014 obnovili v čudovito vilo, ki ponuja vso udobje in se nahaja v bližini zelo priljubljene Korčule,

Sprejme osem gostov in ima štiri spalnice s televizijo, dva wc-ja, tri prhe, jedilnico, WiFi, zunanji bazen, zasebno plažo, in celo strežaja, ki pa ga je treba posebej plačati.

Ste se vprašali, koliko stane? Nič več in nič manj kot €463 na osebo na dan. 

 

Komentarjev 1
  • nizakej 06:18 16.junij 2016.

    Nisem vedel, da je Pelješac od Zadra oddaljen samo 15 navtičnih milj.