Svet > Hrvaška
1410 ogledov

To so najbolje ocenjeni "dog welcome" kampi na Hrvaškem

Pes na plaži Profimedias
Preverili smo tudi cene med najvišjo turistično sezono. Cene za psa vse od dveh do desetih evrov.

Psi so najraje s svojim skrbnikom in družino, zato bodo zelo veseli, če jih boste vzeli s seboj na dopust. Vse več skrbnikov se odloča tudi za kampiranje s kosmatinci, zato smo za vas preverili nekatere kampe na Hrvaškem, kjer so dobrodošli tudi psi in ki so na slovenskem portalu avtokampi.si najbolje ocenjeni oziroma imajo oceno višjo od 8.

Preverili smo tudi cene za odraslo osebo in psa v juliju in avgustu oziroma med glavno turistično sezono, ko so cene najvišje. 

Na Krku kar trije ... 

Priljubljen kamp za pasje skrbnike je Kamp Bijela Uvala, ki se nahaja v Istri, pet kilometrov južneje od Poreča in kjer so psom namenili lep del plaže. Cena za osebo se v poletni sezoni giba od 7,20 do 8,90 evra za psa pa od 5,3 do 6,80 evra na noč.

Par je huje poškodovan in se zdravi v reški bolnišnici. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kamp Bunculuka na Krku je na skrajnem jugovzhodnem delu Krka, na robu kraja Baška, kamor zahaja veliko Slovencev. V sezoni je cena za osebo 9,50 do 11,30 evra na noč za psa pa pet evrov.

Na Krku je za pasje skrbnike priljubljen tudi Kamp Ježevec Krk, ki se nahaja v neposredni bližini mesta Krk. Cena za osebo je od 7,70 evra do 9,4 evra, za psa pa od 5,1 do 5,9 evra.

Nov Kamp Krk je od leta 2016 prvi kamp s petimi zvezdicami na Hrvaškem, pohvali se celo s svojim wellness centrom z ogrevanimi bazeni. Cena za osebo je od 8,70 do 10,80 evra, za psa pa od 5,50 do 6,10 evra.

Kamp CampingIN Park Umag leži tik ob morju med Umagom in Novigradom in je eden največjih hrvaških kampov. Kamp ni prijazen le do psov, ampak tudi do družin z otroki, saj ga je nizozemski avtoklub ANWB nominiral tudi za nagrado Best Kids Camping, ki pomeni, da sodi med deset najboljših evropskih kampov s ponudbo otroške animacije. Cena za odraslo osebo je v sezoni od 7,50 do 9,10 evra, za psa pa 4,5 evra.

Kamp Orsera leži pod Vrsarjem in se pohvali z naravno zelenico, ki jo obožujejo tudi psi. Cena je od 7,40 do 9,20 evra, za pse pa od 5,90 do 6,50 evrov.

Kamp Polidor leži pet kilometrov od Poreča proti Funtani, prvič je sprejemal goste v letu 2015. Ima štiri zvezdice, cena na osebo je od 6,5 do 8,5 evra, za pse pa od 3,8 do 4,2 evra.

Pes na plaži | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Manjši Kamp Punica se nahaja v mestu Ražanac, kamp pa je od morja oddaljen sto metrov. Gre za prikupen in lepo urejen kamp, cena je od 4,64 do 5,05 evra na osebo, za psa je cena 4,77 evra.

Naturistični kamp Solaris v Poreču omogoča počitnice s psom na zelenem polotoku Lanterna, dovolj je tudi sence pod borovci in hrastom. Zelo zabavno je v začetku oavgusta, ko pripravijo v ka pu Solaris karneval, ko se gostje našemijo in se v povorki sprehodijo po kampu. Cena za odraslo osebo je od 8,30 do 8,60 evra, za psa pa od 6,2 do 6,3 evra.

Kamp Stobreč leži šest kilometrov južno od Splita, ob izlivu reke Žrnovnice v morje. Za vse ljubitelje živali je v kampu organizirano cello jahanje konjev. Cena je od 6,5 do 7,9 evra na noč, za psa pa od 3,9 do 5,9 evra na noč.

Med pasjimi skrbniki je priljubljen tudi Kamp Straško v Novalji na otoku Pagu, kjer najdemo dovolj senčnih parcel, ki so primerne za pse. S strani nemškega in nizozemskega avtokluba ADAC in ANWB je kamp Straško za leto 12016 prejel oceno BestCamping. Cena za odraslo osebo je poleti od 7,9 do 9,9 evra, za psa pa od 7 do 9 evrov.

Psi so dobrodošli tudi v kampu Zablaće, ki se nahaja tik ob dva kilometra dolgi prodnati Veli plaži. Plaža je lepo urejena, prodnato peščena plaža je odlična za otroke, ob desnem robu plaže je prostor, kjer se lahko kopajo tudi psi. Cena za odraslo osebo je od 8 do 10,6 evra, za psa pa pet evrov.

Potapljala sta se v bližini Cresa. (Foto: Zurnal24l) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kamp Bijar leži na prekrasnem otoku Cresu, nahaja pa se v gozdu starih borovcev, kjer si lahko vsakdo poišče dovolj sence. Plaža za pse je v bližini kampa, cena za odraslo osebo je od 9 do 9,1, za psa pa štiri evre.

S kužki se na Cresu lahko odpravite tudi v Kamp Slatina, ki je od leta 2013 kategoriziran v skupino kampov s štirimi zvezdicami. Leži na severozahodnem delu otoka, cena za odraslo osebo je od 9 do 9,1 evra za pse pa pet evrov.

Psi lahko uživajo tudi v priljubljenjem kampu Zaton Holiday Resort, ki se nahaja 16 kilometrov severno od Zadra, kamp je prenovljen in obkrožen z borovim gozdom. Kampu je nemški avtoklub ADAC podelil naziv BestCamping. Cena je za odraslo osebo od 11,9 do 12,3 evra, za psa pa od 9,9 do 10 evrov.

Kamp Nevio, ki leži na polotoku Pelješcu, je novejši kam, ki so ga odprli leta 2016, gostje pa lahko s seboj pripeljejo tudi svoje kosmatince. Cena za odraslo osebo je od 4 do 6,6 evra, za psa pa od 3 do 5 evrov.

Kamp San Marino leži v kraju lopar na otoku Rabu, znan pa je po lepi mivkasti plaži, ki ji pravijo tudi rajska plaza. Cena za odraslo osebo je od 7,3 do 8,10, za psa pa šest evrov.

Tudi brez kopalk

Psom je dovoljeno tudi na nudistični kamp Istra, ki se nahaja blizu mesta Funtana. Gre za čudovit kamp, ki se lahko pohvali z bujno mediteransko vegetacijo. Cena za osebo je od 7,20 do 8,3 evra, za psa pa od 5,9 do 6,3 evra.

Kamp Polari se nahaja tri kilometre južno od Rovinja. Gre za tekstilni kamp, del plaže pa je namenjen tudi nudistom. Lepo je poskrbljeno tudi za pse, cena je od 9,7 do 11,4 evra, za pse pa od 7 do 8 evrov.

Na Cresu je psom dovoljeno tudi v Kamp Kovačine, ki je deloma tekstilni, deloma pa nudistični. Nahaja se tik ob mestu Cres, italijansko kamping združenje – Federcampeggio pa je kampu podelilo nagrado za simpatičnost in kakovost. Cena za odraslo osebo je od 12,5 do 13,8 evrov, za pse pa od dva do tri evre na noč.

Lep nudistični kamp Ulika se nahaja sedem kilometrov severno od Poreča, znan pa je po stoletnih hrastih, ki nudijo gostom prijetno senco. Tudi tu je ljubiteljem živali omogočeno jahanje konjev. Cena za odraslo osebo je v juliju in avgustu od 8 do 8,7 evra, za psa pa od 6,1 do 6,7 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.