Svet
4774 ogledov

Hrvaške in srbske delavce policija rešila pred napadalci

gradbišče
Do spora je prišlo na gradbišču termoelektrarne. Posredovati je morala tudi policija.

Incident se je zgodil na območju Pretorie v Južnoafriški republiki, kjer hrvaški in srbski delavci za nemško podjetje IMR Hamburg opravljajo dela na gradbišču termoelektrarne. Srbske oblasti so za beograjske Večernje novosti potrdile, da je bilo osem srbskih državljanov poškodovanih. Med ranjenimi so tudi hrvaški delavci.

Lastnik podjetja Dragan Čarapina je za Kurir dejal, da sta huje ranjena dva Srba in en Hrvat. Vsi trije naj bi bili izven smrtne nevarnosti, a ostajajo v bolnišnici. 

Ko so jih odpustili, so se spravili nanje

Incident se je zgodil po tem, ko je nekaj domačinov dobilo odpoved, za kar so okrivili delavce iz Srbije, Hrvaške in Nemčije. Napadli so jih s kovinskimi palicami. Čarapina je povedal, da so po navodilih japonske družbe Mitsubishi-Hitachi, s katero imajo podpisano pogodbo, morali odpustiti določeno število lokalnih delavcev. "Bili so na gradbišču skupaj z našimi delavci iz Srbije, Hrvaške in Nemčije, ko so izvedeli, da so odpuščeni. Pograbili so kovinske palice in napadli kolege." Čarapina je pojasnil, da so pet let poskušali domačine priučiti izvajanja strokovnih del in da so delavci iz Evrope kvalificirani varilci in inženirji.

Na gradbišču sta morali posredovati vojska in policija, po njegovih besedah naj bi prišlo tudi do streljanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.