Svet
103 ogledov

Hrvaški cestninarji kradli

hrvaška avtocesta Luka Stanzl/PIXSELL
Na hrvaškem avtocestnem podjetju HAC-ONC so danes potrdili, da poteka notranji nadzor zaradi utemeljenega suma, da so zaposleni na cestninskih postajah kradli denar.

Notranji nadzor v podjetju Hrvatske autoceste – Održavaje i naplata cestarine (HAC-ONC) je po poročanju portala Večernji list pokazal, da je v goljufiji sodelovala cela veriga zaposlenih, od blagajnikov do srednjega menedžmenta. Skupno naj bi goljufalo okrog 200 zaposlenih, ki jim zdaj grozi odpoved delovnega razmerja.

Nepravilnosti so odkrili na podlagi rednega letnega nadzora, v omenjenem podjetju za zdaj še ne odgovarjajo na vprašanja, koliko denarja naj bi osumljenci ukradli, češ da so postopki še v teku.

Izpostavljajo še, da gre ne glede na visoko številko osumljenih za osamljene primere in da večina zaposlenih vendarle svoje delo opravlja pošteno.

Predsednik neodvisnega hrvaškega cestarskega sindikata Mijat Stanić je pri tem poudaril, da gre za maščevanje. “Ko je avgusta svoje delo začela danšanja uprava podjetja, je začela z odpuščanjem delavcev in nastavljanjem svojih ljudi. Za te svoje odločitve niso dobili niti soglasja delavskega sveta niti sindikata, zato se zdaj maščuje na ta način,” poudarja Stanić, ki omenja še nepravilnosti pri javnih naročilih.

V teku je sicer 60 postopkov zaradi domnevnih goljufij oziroma kraj. 

Komentarjev 4
  • joža 20:20 11.december 2015.

    Še čudno, d nismo spet Slovenci kivi.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:52 11.december 2015.

    Zato da nekdo krade nekdo plača, in to defenitivno niso bogataši. Kraja se plača iz računa kasiranja povprečnega Janeza.

  • Avatar čavez
    čavez 17:09 11.december 2015.

    Gredo po Slovenskih stopinjah, le tako se pride v Evropo.