Svet
49 ogledov

Hrvaški Fritzl hčer zlorabljal 30 let

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Tudi Hrvaška je dobila svojega Fritzla. Zadrska policija je aretirala danes 72-letnega moškega, ki je kar 30 let zlorabljal svojo hčer. Ta se je rodila z motnjami v razvoju.

Očeta je minuli teden na policiji zatožila njegova druga hči in povedala za grozodejstva, ki jih je počel njegovi sestri.

Zlorabljati jo je začel že v njeni rani mladosti, ko je družina še živela v tujini, s početjem pa je nadaljeval tudi potem, ko so se pred okoli 20 leti preselili v okolico Zadra. Zlorabljena hči ima danes 46 let.

Policija ga sumi kaznivega dejanja krvoskrunstva in spolnega odnosa z nemočno osebo. Preiskovalni sodnik je zanj odredil 30-dnevni pripor. Policija ni želela potrditi navedb v medijih, da je bila hči, ki je prijavila očeta, priča zlorabam.

Sokrajani, zlasti pa sosedi, so po pisanju Večernjega lista nad novico osupli. Kot pravijo, se je moški morda resda držal nekoliko "visoko" do drugih, vendar pa je vedno pozdravljal in dajal videti, da ima zdrav odnos do življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.