Svet
44 ogledov

Hrvaški naval na slovenske gume

vulkanizer guma pnevmatika zimska guma Žurnal24 main
Vulkanizerji ob meji s Hrvaško si te dni manejo roke. Velika večina strank namreč prihaja izza meje, saj so zanje pnevmatike pri nas precej cenejše.

Te dni so hrvaški mediji polni nasvetov, kako na račun slovenskih vulkanizerjev vozniki lahko preprosto in zakonito privarčujejo več deset evrov. Test hrvaškega spletnega portala auto-info.hr je tako pokazal, da z izletom čez mejo za štiri povprečno velike in drage pnevmatike Hrvatje privarčujejo tudi 110 evrov ali več, če ne upoštevamo stroškov za gorivo.

Da Hrvatje zelo izkoriščajo ugodnosti slovenskih obmejnih vulkanizerjev, te dni dokazuje velika gneča v tamkajšnjih delavnicah. 80 odstotkov vseh strank je Hrvatov, so za Žurnal24 povedali v Vulkanizerstvu Mihalovec.

Recept je preprost, pišejo na auto-info.hr. Da bi se izognili potrebi po vinjeti, priporočajo prehod meje na mejnem prehodu Rigonce, nato pa nakup pnevmatik v enem od vulkanizerskih centrov na območju Dobove, kjer so cene na pnevmatiko v primerjavi s Hrvaško cenejše za 14 evrov ali več.

Če pnevmatik ne montirajo na mestu samem, temveč jih iz Slovenije izvozijo, lahko pospravijo v žep še nekaj dodatnih evrov oziroma kun, saj so upravičeni do povračila DDV. Se pa morata v tem primeru po gume odpraviti najmanj dve osebi za en avto, saj je dovoljen vnos blaga iz Slovenije na Hrvaško omejen na 136 evrov po osebni izkaznici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.