Svet
24 ogledov

Hrvaški notranji minister sporoča, da bodo težavo z žico reševali lovci

Postavljanje ograje na meji s Hrvaško EPA
Minister Ranko Ostojić sporoča, da Zagreb zaenkrat ne odgovarja na slovensko "provokacijo" z žico na ozemlju, ki ga ima Hrvaška za svojega.

"Žico lahko umaknemo takoj in s tem povzročimo incident, zato bomo ta del žice reševali z lovskimi društvi," je po navajanju hrvaškega portala 24sata na dogajanje pri postavljanju žice ob slovensko hrvaški meji odgovoril hrvaški notranji minister Ranko Ostojić, ki je ob tem dodal, da stanje ob spornem delu meje opazuje in nadzira le en hrvaški policist.

Predlog Györkös Žnidarjeve nesprejemljiv

Postavljanje ograje na meji s Hrvaško | Avtor: EPA EPA
Kot je znano, je slovenska notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar za  17. november predlagala srečanje notranjih ministrov držav na balkanski begunski poti, ki pa po Ostojičevih besedah nesprejemljiv: "Na ta sestanek bi bilo povabljenih premalo držav, kar je za Hrvaško absolutni nesprejemljivo. Po mojem mnenju ni razloga za sestanke, na katerem ne moremo rešiti nič," je pred novinarji v Slavonskem Brodu poudaril hrvaški notranji minister, ki pa ni izključil morebitne udeležbe, če bo do srečanja prišlo. Kot je dejal, bo še preveril za kaj gre, saj je za omenjeno srečanje slišal od svojih srbskih kolegov.

Cerarjeva ocena nerealna

Oceno predsednika slovenske vlade Mira Cerarja, da bi Hrvaška lahko spustila begunce čez slovensko mejo mimo dogovorjene poti, je Ostojić ocenil kot popolnoma nerealno: "Občutek ga je prevaral, ker se strogo držimo Junckerjevega načrta," je dejal. Pojasnil je, da begunce in migrante prevažajo proti Sloveniji ob stalnih dogovorih s slovensko stranjo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Sicer je Ostojić znova pozval Slovenijo, naj izboljša pogoje za begunce in migrante v sprejemnih centrih, ter ocenil, da so pogoji v slovenskih centrih slabši, kot so bili v prvem hrvaškem tranzitnem centru v Opatovcu ob meji s Srbijo.

Preberite tudi: Avstrija bo postavila ograjo, begunci Slovenijo doslej stali šet milijonov evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • s.i.k. 16:03 14.november 2015.

    . a že kdo , pameten, dela ograje za Ograditev Enega os ebka , ki bi TEga Ločila od ostalega sveta na edini Zemlji .., sam prašam

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:53 13.november 2015.

    To je pa zato ker vsak gleda samo na trenutno korist. Za boljši jutri nam ni mar...važno da se imamo danes lepo. Vse ostalo bo pa reševal čas sam po seb. Taka miselnost je opažam pri nas.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:52 13.november 2015.

    Glede na to ignoranco..."Slovenci niso zamerili Volkswagnu, prodaja ni padla"http://www.zurnal24.si/volkswagen-prodaja-dizel-clanek-259462Ni pričakovat čudežev. Slovenci enostavno vemo za grdobije pa se na njih poživžgamo. Tako pri Hrvatih, kot pri Volkswagnu, kot tud pri naših politikih. Podn od podna.