Svet
1274 ogledov

Hrvaški pilot po zasilnem pristanku na avtocesti spet v težavah

pilot
Zaradi okvare na indikatorju goriva.

Hrvaški pilot manjšega športnega letala je po zasilnem pristanku na avtocesti pred dvema tednoma znova zašel v težave in moral znova zasilno pristati, poroča hrvaški Jutarnji list. Tokrat je moral zasilno pristati na vojaškem letališču v Udbini.

Hrvaška avtocesta Svet Na avtocesti pred Reko pristalo letalo

Kot navaja časnik, jim je obrambno ministrstvo potrdilo, da je v petek pozno popoldne na letališču vojašnice v Udbini zasilno pristalo športno letalo, ki je pred tem vzletelo s športnega letališča v hrvaškem Otočcu. Potrdili so tudi, da gre za isto letalo in istega 54-letnega pilota iz Čakovca, ki je 17. avgusta zasilno pristal na avtocesti med Zagrebom in Reko.

Tokrat je moral pilot pristati zaradi okvare na indikatorju goriva. Ker pa nima opreme za nočno letenje, je moralo letalo počakati v vojašnici do jutra. Pilot in kopilot sta prenočila v hotelu.

Zjutraj sta sicer poletela, a sta se morala zaradi slabih vremenskih pogojev vrniti na vojaško letališče. Letalo bodo zdaj do Otočca prepeljali po cesti, navaja časnik, saj da agencija za civilno letalstvo ni izdala novega dovoljenja za vzlet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.