Svet
38 ogledov

Hrvaški policist posilil turistko?

Hrvaška policija Žurnal24 main
Na mejnem prehodu Stara Gradiška naj bi hrvaški policist posilil 17-letno Italijanko.

Kot poroča italijanski portal Padova Oggi, naj bi se 17-letnica s fantom vračala s počitnic v Bosni in Hercegovini. Ob vstopu na Hrvaško okoli treh zjutraj je mejni policist pri njiju našel steklenico alkoholne pijače in jima jo odvzel. Dekletu je rekel, da mora z njim v službene prostore, saj bo tam sestavil poročilo o zasegu pijače. Fantu pa je naročil, naj počaka v avtomobilu. V službenih prostorih naj bi jo policist nato spolno zlorabil, dekle pa prisilil, da je molčalo.

Ob vrnitvi v Padovo je fantu povedala, kaj se je zgodilo. Dva dni kasneje se je izpovedala še materi, ki je vse skupaj nemudoma prijavila italijanski policiji. Tožilec je zadevo posredoval na zunanje ministrstvo, ki bo po uradni poti zahtevalo preiskavo hrvaški policiji. Mediji poročajo še, da je dekle v šoku in da je poiskalo psihiatrično pomoč.

Hrvaška stran še ni bila obveščena

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve od italijanskih kolegov še ni prejelo nikakršnega obvestila o domnevnem dogodku. Načelnik brodsko-posavske policijske uprave Darko Petek je za Jutarnji list dejal, da so o primeru seznanjeni zgolj iz medijev. "Vemo to, kar smo prebrali na spletnih portalih. Uradne prijave še nimamo, ko jo dobimo, bomo začeli postopek. Obtožbe so hude in tako bomo obravnavali celoten primer. Odkar sem načelnik te policijske uprave, takega dogodka ne pomnim," je dejal Petek. Dodal je še, da so pritožbe na delo policistov pogoste, a tako hude so redke.

Nesporazum s Slovaki

To pa ni prvič letos, da so pripadnika hrvaških mejnih organov obtožili spolne zlorabe. Julija je prišlo do nesporazuma med policistom in slovaškimi turisti. Turistka je mejnega policista obtožila, da je od nje zahteval oralni seks v zameno za prehod meje. Dogodek so prijavili policiji in o njem obvestili medije. A na koncu se je izkazalo, da so slovaški turisti narobe razumeli policista, ki jih je spraševal, ali imajo pri sebi droge ("Ima li kod cura droge?"). Slovaki so mislili, da je policist uporabil besedo "kocura", ki je v slovaščini vulgaren izraz za moški spolni organ.

Komentarjev 3
  • luda 14:32 10.september 2011.

    ja res je,vedno im neki ne paše,kod neki kavboji,mislijo da vejo in zmorejo vse...na koncu se vidi kolk so but??????????...to je že men znano,dvakrat na leto potujem na jugu,pa vedno ko pridem nazaj delajo norce od potnike,ubistvo to je ...prikaži veče krišitev človekove pravice...

  • Zlatko Nemec 13:35 04.september 2011.

    tako, kot je nazadnje hrvat zahteval spolne usluge , tako je tudi sedaj posilil dekle. da je šlo za nesporazum, pa ne me farbat, zaščitili so svoje vrste. jas s slovenskimi policaji itak nimam dobrih iskušenj, zanimivo s hrvaškiki je ...prikaži več več sreče, samo policaj je policaj. nikoli ne bi ženil policajke, ko je konec , je lahko konec mojega življenja, če na primer ona ne sprejme konca kot človek

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:14 02.september 2011.

    Teli šahisti pa so spolno nevzdržni,če ne gre na lep način gre pa zgrda!!