Svet
4109 ogledov

Hrvaški policist streljal ob meji s Slovenijo

hrvaška policija
Do streljanja je prišlo na območju Prilišića nedaleč od maloobmejnega mejnega prehoda Žuniči pri Metliki.

Hrvaški policist je streljal v tla, da bi se ubranil pred fizičnim napadom migranta iz Irana, je sporočila hrvaška policija. Kot so pojasnili, je do streljanja prišlo, ko je policist poskusil četverici moških preprečiti ilegalen vstop v Slovenijo.

Hrvaški policisti so opazili četverico migrantov pri nezakonitem prestopu meje iz Hrvaške v Slovenijo. Medtem ko sta dva moška že bila na ozemlju Slovenije, so hrvaški policisti preostala dva pozvali, naj se ustavita in se uležeta na tla. Migranta sta ukaz zavrnila, eden od njiju pa je s kolom, ki ga je imel v roki, napadel policiste.

Zato je eden od policistov streljal v tla, je poročal Večernji list na svoji spletni strani."Prvi strel migranta ni odvrnil od poskusa napada, ustavil se je šele po drugem strelu," je izjavo načelnika karlovške policijske uprave Josipa Čelića pri mejnem prehodu Prilišće-Žuniči povzel zagrebški časnik.

Čelić je dodal, da je policist upravičeno uporabil orožje in je streljal v tla, da bi prestrašil napadalca in se ubranil. Šef karlovške policije je ocenil, da gre za izjemen dogodek in ne za pravilo, ter dodal, da so hrvaški policisti izurjeni za vse izzive pri varovanju meje.

Kot dodaja časnik, je napadalec iranski državljan, ki je pod policijskim nadzorom. Njegovega kolega še iščejo. O incidentu poteka tudi kriminalistična preiskava.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Rudnik12 00:58 08.junij 2018.

  Glede na novo staro vlado s Sarcem na celu smo lahko srečni, da imamo Hrvate.

 • alen04 08:27 07.junij 2018.

  tako golazen takoj usmrtit!!!!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 23:47 06.junij 2018.

  Hrvati prosim ne streljajte!! V Sloveniji bomo dobili levo vlado,ki bo sprejela vseh 50 tisoč migrantov!! Slovenci smo idioti in nič nas ne izuči!! Izvolili smo leve stranke katerim je PRIURITETA sprejem nasilnih migrantov!! Ti levičarji so izdajalci lastnega naroda!!