Svet
18 ogledov

Hrvaški poslanci bodo dobili tablične računalnike

poslanec tablični računalnik Profimedias
V hrvaškem paralmentu so sprejeli odločitev, da bodo nabavili tablične računalnike za 151 poslancev, da bi tako privarčevali.

Predsednik sabora Božo Petrov je dejal, da bodo z nakupom privarčevali do milijon kun (131.500 evrov) pri fotokopiranju dokumentov. Za nakup tabličnih računalnikov in programske opreme bodo namenili nekaj manj kot 220.000 kun (29.000 evrov). 

Predsedstvo hrvaškega parlamenta je v torek odločilo, da bodo nabavili tablične računalnike za 151 poslancev, da bi letno privarčevali do milijon kun (131.500 evrov) pri fotokopiranju dokumentov. Petrov je dejal, da bodo po nakupu nove opreme "bolj kakovostno izkoristili" zaposlene pri fotokopiranju. Ker bodo poslanci imeli tablične računalnike, jim tako ne bo treba več fotokopirati več tisoč strani dokumentov za saborske seje. Stroški kopiranja dokumentov po besedah Petrova znašajo dva milijona kun (263.000 evrov). 

Petrov je pozval vsa zainteresirana podjetja, naj se prijavijo na razpis ter v naslednjih osmih dneh ponudijo tablične računalnike in programsko opremo. Novo pridobitev naj bi tako dobili že do sredine decembra, poslanci pa bi nove pripomočke začeli uporabljati v začetku prihodnjega leta. 

Pomiril je tudi vse tiste, ki so do sedaj bili zadolženi za kopiranje dokumentov in povedal, da jih zaradi sprememb ne bodo odpustili. "Na tem ne dela več tisoč ljudi. Zaposlene je mogoče veliko bolj kakovostno izkoristiti, namesto da sedijo ure in ure v saboru in kopirajo dokumente," je dejal Petrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.