Svet
208 ogledov

Hrvaški ribič ujel 3,6 metra dolgega morskega psa

morski pes bralec 24sata
Hrvaški ribič Miljenko Špralja je bil kar pošteno presenečen, ko je ugotovil, da se je v njegove mreže ujel 3,6 metra dolg in več kot 150 kilogramov težak morski pes.

Ko je hrvaški ribič Miljenko Špralja v svoje mreže pri otoku Kornat ujel 3,6 metra dolgega morskega velikana, je sprva mislil, da gre za delfina. Nato pa je le ugotovil, da gre za 150 kilogramov težkega morskega psa.

Špralja se je zato po svoje mreže odpravil s soprogo, s katero sta morskega psa privezala za ladjo in ga povlekla do obale. "Moram priznati, da mi ni bilo vseeno. Čeprav je bil morski pas v mreži in omamljen, me je bilo strah, da me ne bi ugriznil," je povedal Špralja.

Zakoncema so na pomoč priskočili tudi prijatelji. Skupaj so spravili morskega psa na obalo in jima nato tudi pomagali pri pripravi ulova za zamrzovalnik. "Nekaj smo ga že pojedli, nekaj pa tudi razdelili," je še povedal Špralja. Ribič se je še pohvalil, da je pred nekaj leti ujel tudi manto, ki velja za redko in eno izmed največjih rib v Jadranu.

Lani ulovili 10 metrov in nekaj ton težkega

Sicer pa najbolj nevarne vrste morskih psov ne zaidejo prav pogosto v Jadransko morje. O zadnjem napadu morskega psa so poročali leta 2008 pri Visu, kjer je veliki beli morski pes za nogo ugriznil prav slovenskega potapljača. Lani pa so v hrvaškem delu Jadrana ribiči ulovili deset metrov dolgega in nekaj ton težkega morskega psa.

Komentarjev 1
  • reddevil 11:55 30.marec 2012.

    To je povsem nenevarna vrsta psa imenovana MOLRSKA LISICA, ki je dokaj pogosta žrtev ribiških mrež, saj se prehranjuje z manjšimi ribami. Uni velikan pa nima niti zob, sanjm se prehranjuje s planktonom. Pred leti je krožil tudi po piranskem zalivu.