Svet
8 ogledov

Hrvaški turizem spet ruši rekorde

Dubrovnik Trivago.si
Avgust je tudi v letošnjem leru upravičil naša pričakovanja, je sporočil hrvaški minister za turizem Darko Lorencin. Vsi hrvaški mediji so se danes razpisali o izjemni letošnji sezoni.

Ob hrvaškem morju in v prestolnici Zagreb je avgusta letovalo 3 milijone 900 tisoč turistov, ki so ustvarili 26 milijonov 94 tisoč nočitev, sporoča hrvaško ministrstvo za turizem.

Turisti iz tujine so ustvarili 3 milijone 655 tisoč prihodov, kar glede na lanskoletni avgust predstavlja 5,5 odstotno rast. Hrvaški turistični delavci so največje prihodke ustvarili z nudenjem storitev nemškim, italijanskim in slovenskim gostom, sledijo turisti iz Avstrije, Češke, Poljske, Slovaške, Madžarske in Nizozemske.

Avgust je tudi letos upravičil naša pričakovanja, veseli me, da se je trend rasti nadaljeval tudi v tem mesecu. V September smo tako vstopili z dodatnim zagonom. Napovedi za nadaljevanje sezone so dobre, dodatno nas veseli dejstvo, da del septembra z rezultati vse bolj dosega tiste, ki jih beležimo v glavnem delu sezone,” je hrvaškim medijem pri tem povedal minister za turizem Darko Lorencin.

 

Komentarjev 1